1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi…
7 yıl hapis cezasına mahkum edildi…

7 yıl hapis cezasına mahkum edildi…

Mağusa’da “Aşıklar yolu” olarak bilinen Erdoğan Acar Caddesi’nde kaldırım üzerinde yürüyen Ukraynalı N.K.Y isimli kıza saldıran ve cinsel tecavüzde bulunan sanık Abdullah Yasin Can dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

 

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da “Aşıklar yolu” olarak bilinen Erdoğan Acar Caddesi’nde 25 Ekim 2014 tarihinde kaldırım üzerinde yürüyen Ukraynalı N.K.Y isimli kıza saldıran ve cinsel tecavüzde bulunan 27 yaşındaki sanık Abdullah Yasin Can dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Cinsel saldırıda bulunma”, “Kasti hasar” ve “Ciddi darp” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Can, 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kaza yaptı yakalandı…
Sanık Abdullah Can 4 Kasım 2014 tarihinde aracıyla kaza yapmış ve polis tarafından tespit edilerek tutuklanmıştı. Müşteki kız ise yapılan tanıtma merasiminde tereddütsüz sanık Can’ı tanımıştı.

Hakkı: “İnsanlar sokakta özgürce, tedirgin olmadan yürümelidir…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık Abdullah Can’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Cinsel saldırı” suçunun Fasıl 154 Ceza Yasasının cinsel suçlarda 2014 yılında yapılan tadilattan sonra müebbet hapis öngördüğünü belirten Hakkı, sanığın mahkum olduğu tecavüz suçunun Ceza Yasamızın en ciddi ve vahim suçlar arasında yer aldığını söyleyerek, cinsel suçların insana yönelik suçlar içerisinde en ağır suçlardan birisi olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Bu tür suçların toplumda infiale neden olduğunu ifade eden Hakkı, korumasız bir kadına yönelik bu eylemin toplumda yaratacağı korku ve nefretin yanı sıra, mağdureye ruhsal durumda ve hayatında yapacağı yıkımdan dolayı bu tür suçlara ceza verirken kamu menfaatinin göz önünde bulundurulmasına özen gösterilmesi gerektiğini açıkladı. İnsanların sokaklarda özgürce tedirgin olmadan yürümeleri gerektiğine işaret eden Hakkı, bu nedenle bu suçu işleyenlere etkin cezalar verilerek toplumu özellikle de kadınları korumak gerektiğini dile getirdi. Hakkı, sanık Abdullah Yasin Can’a verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğu kanaatine vardıklarını belirterek, sanığı 7 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur