1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 gün daha hücrede
7 gün daha hücrede

7 gün daha hücrede

Mağusa’da geçtiğimiz Perşembe günü Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan kavgada tutuklanan 30 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

• ZANLI HANGÜN, GÖNÜLLÜ İFADE VERDİ... Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlı Özcan Hangün’ün gönüllü ifade vererek olayı anlattığını aktardı. Hangün ifadesinde “Arkadaşıma bıçak çektiklerini gördüm. Arkadaşımı korumak için korkutmak amacıyla polisin belinden tabancayı aldım. Tabancayı kullanmaya hazır hale getirdim. Tabancanın nasıl kullanıldığını çok iyi biliyorum. Ama güvenlik mandalını açmadım. Tabancayı sadece Kamil Uçanok’a doğrulttum” ifadelerini kullandı.

• ZANLI İSMET FELEK KONUŞTU... Zanlı İsmet Felek, mahkemede söz alarak kendisini savundu. Felek, “Olay günü saat 11:00 gibi İlker Ercüment beni arayarak Özcan Hangün ile arkadaşlarının saldırıya uğradığını, ağır yaralandıklarını ve avukat Yunsal İlhan’ın ofisine sığıdıklarını, polisin ise müdahale edemediğini söyleyip, benden olay yerine gelerek Özcan’ı hastaneye götürmemi istedi. Yarım saat sonra Yunsal İlhan’ın ofisine geldim ve Özcan’ı alıp kendi arabamla hastaneye götürdüm. Polisin önünde arkadaşlarımız darp edildi. Hastaneye gittik. Karşı tarafın hastanede olduğunu bilmiyorduk. Karşılaşınca arbede yaşandı. Bizi bu meseleye polis kendisi çekti. Yaralı arkadaşımızı hastaneye götürmekten daha doğal ne olabilir? Polis mahkeme önünde müdahale edemediği için hastaneye tedbirli gittik. Gönüllü ifade vermek istiyoruz. Biz mağdur olduk” şeklinde kendisini savundu.

• TOPLAM 14 KİŞİ SERBEST KALDI... Mesele ile ilgili olarak incelenmesine devam edilen fotoğraf ve kamera kayıtlarından Uçanok grubundan 13, Felek grubundan ise 1 kişinin mesele ile bağlantısının olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Bunun yanı sıra yine incelenmesine devam edilen fotoğraf ve kamera kayıtlarından Uçanok grubunda olan 3 kişinin de olaylara karıştığı tespit edilerek tutuklandı.


Gamze PİR BAYKUR

Geçtiğimiz Perşembe günü Uçanok grubu ile Felek grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada tutuklanan 30 zanlı almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. İsmet Felek ile 14 adamı dün sabah mahkemeye çıkarılırken, Ali Osman Uçanok ile 14 adamı ise öğleden sonra mahkemeye çıkarıldı. “Katle teşebbüs”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu ve taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve taşıma”, “Kavga”, “Rahatsızlık”, Tecavüzkar alet taşıma”, “Uygunsuz tavır ve hareket”, “Vahim zarar”, “Ciddi darp”, “Ayaklanma” ve Kanunsuz topluluk” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan Felek grubu ile “Yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Kavga”, “Rahatsızlık”, “Kanunsuz topluluk”, “Tecavüzkar alet taşıma” “Ciddi darp” ve “Uygunsuz tavır ve hareket” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan Uçanok grubu’nun tutukluluk süreleri 7’şern gün daha uzatıldı.

Felek grubundan 1 kişi, Uçanok grubundan 13 kişi serbest kaldı...
Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, Uçanok grubunun 20 Ağustos tarihinde Mağusa’da meydana gelen “Yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Kavga”, “Rahatsızlık”, “Kanunsuz topluluk”, “Tecavüzkar alet taşıma” “Ciddi darp” ve “Uygunsuz tavır ve hareket”suçlarıyla ilgili olarak, Felek grubunun ise “Katle teşebbüs”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu ve taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve taşıma”, “Kavga”, “Rahatsızlık”, Tecavüzkar alet taşıma”, “Uygunsuz tavır ve hareket”, “Vahim zarar”, “Ciddi darp”, “Ayaklanma” ve Kanunsuz topluluk” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanarak 21 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarıldıklarını ve 3’er gün tutukluluk aldıklarını belirtti. 3 günlük süre içerisinde 18 kişiden ifade alındığını belirten Ursavaş, yaklaşık 20 kişiden daha ifade alacaklarını söyledi. Ursavaş, fotoğraf ve kamera kayıtlarından yapılan incelemelerde Uçanok grubundan 13 kişinin, Felek grubundan ise 1 kişinin mesele ile bağlantısı olmadığının anlaşılarak serbets bırakıldığını ancak Uçanok grubundan 3 kişinin daha tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Fotoğraf ve kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini söyleyen Ursavaş, Uçanok grubundan 5-6 kişinin daha tespit edildiğini ve konu kişilerin arandığını belirtti.

Zanlı Hangün gönüllü ifade verdi...
Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, Felek grubunda olan ve aleyhine “Katle teşebbüs” davası da getirilen zanlı Özcan Hangün’ün gönüllü ifade verdiğini belirtti. Ursavaş, zanlı Hangün’ün ifadesinde kavga esnasında arkadaşına bıçak çekildiğini gördüğünü, arkadaşını korumak için korkutmak amacıyla polisin belinden silahı alarak kullanmaya hazır hale getirdiğini ancak tabancanın nasıl kullanıldığını çok iyi bilmesine rağmen tabancanın güvenlik mandalını açmadığını ve tabancayı sadece Kamil Uçanok’a doğrulttuğunu söylediğini açıkladı.

Aranan kişiler ve emareler var...
Mesele ile ilgili olarak fotoğraf ve kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini yineleyen Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, fotoğraf ve kamera kayıtlarından 5-6 kişinin daha tespit edildiğini ve arandıklarını anımsattı. Ursavaş, ayrıca kavga esnasında zanlıların tasarrufunda olan 2 bıçaktan 1 tanesinin bulunduğunu diğerinin ise arandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Ursavaş, Uçanok grubunun ve Felek grubunun 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı İsmet Felek, kendisini savundu...
Zanlı İsmet Felek, mahkemede söz alarak, avukatının Yunsal İlhan olduğunu ancak İlhan’ın tanık konumunda bulunmasından dolayı mahkemede hazır bulunamadığını belirterek, kendi grubundaki tüm zanlıları savunan Avukat Ahmet Demirel’in avukatlığını kabul etmediğini ve kendisini savunmak istediğini söyledi. Bunun üzerine kendisini savunan Felek mahkemede olayı anlattı. Felek, “Olay günü saat 11:00 gibi İlker Ercüment beni arayarak Özcan Hangün ile arkadaşlarının saldırıya uğradığını, ağır yaralandıklarını ve avukat Yunsal İlhan’ın ofisine sığıdıklarını, polisin ise müdahale edemediğini söyleyip, benden olay yerine gelerek Özcan’ı hastaneye götürmemi istedi. Yarım saat sonra Yunsal İlhan’ın ofisine geldim ve Özcan’ı alıp kendi arabamla hastaneye götürdüm. Polisin önünde arkadaşlarımız darp edildi. Hastaneye gittik. Karşı tarafın hastanede olduğunu bilmiyorduk. Karşılaşınca arbede yaşandı. Bizi bu meseleye polis kendisi çekti. Yaralı arkadaşımızı hastaneye götürmekten daha doğal ne olabilir? Polis mahkeme önünde müdahale edemediği için hastaneye tedbirli gittik. Gönüllü ifade vermek istiyoruz. Biz mağdur olduk” şeklinde kendisini savundu.

7’şer gün daha tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, Uçanok grubu ile Felek grubunun tahkikat maksatları bakımından 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3332 defa okunmuştur