1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 7 ÇOCUKLA SOKAKTA KALDILAR
7 ÇOCUKLA SOKAKTA KALDILAR

7 ÇOCUKLA SOKAKTA KALDILAR

Gönyeli’de önceki sabah çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen yedi çocuklu aile, sokakta kaldı... Yardım bekliyorlar...

A+A-

Fehime ALASYA

Gönyeli’de önceki gün meydana gelen yangın sonucu yedi çocuğuyla komşularında sabahlayan Bayraktaroğlu ailesi, perişan halde…

Üniformaları ve çantaları yanan çocuklar okula gidemedi, evde yaşayan babaannenin tansiyon ve şekeri hiç düşmedi, küçük çocuklar ise çıplak ayak geziyor…

En acil ihtiyaçları geçici de olsa ailenin kalabileceği uygun fiyata kiralık bir ev…

Önceki sabah Çetin Kürşat Apartmanı’nın 7. katında çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, Sabahattin Bayraktaroğlu yedi çocuğu ile sokakta kaldı…

Elçilikten ‘kira desteği’ konusunda sözlü güvence aldığını belirten Sabahattin Bayraktaroğlu, geçici de olsa ailesiyle başını sokacak kiralık bir ev arıyor. 

Akşamları komşularında konaklayarak geçiren aile, en önemli ve acil ihtiyaçlarının bir barınak olduğunu belirtti.

YENİDÜZEN, ev sahibi İltaç Çırakoğlu ve evde kiracı olan Sabahattin Bayraktaroğlu ile konuştu.

 

Küle dönmüş bir ev ve 7 çocuk… Kara kara düşünen aile bireyleri…

Faciadan dönülen yangında geriye küle dönmüş bir ev ve 7 çocuğuyla birlikte, kara kara düşünen aile bireyleri kaldı…

İltaç Çırakoğlu’na ait evde kiracı olan Sabahattin Bayraktaroğlu ve ailesi 20 dakika içerisinde her şeyini kaybettiğini ifade etti.

Ailenin iddiasına göre çamaşır makinesinden çıkan yangın hızla büyüdü. Yangın sonucu evin salonu ve mutfağı tamamen yanarken, yatak odaları da kullanılmaz hale geldi.

Başını sokacak uygun ücrete kiralık ev arayan aile, gıda ve kıyafet konusunda kendilerine pek çok ayardım telefonu ulaştığını, buna karşın kalacak yerleri olmadığı için gelecek olan yardımların bir anlam ifade etmediğini anlattı.

Anne Melek Bayraktaroğlu, “Bizi kıyafet ve gıda yardımı için arayanlar oldu fakat bir evimiz yok, komşularımızda kaldık, gidecek yerimiz yok. Bu yardımları alsak nereye koyacağız ki… Bizim geçici bir eve ihtiyacımız var, sonrasında uygun fiyata kiralık bir daire bulur çıkarız, eskiden olduğu gibi yine geçinip gideriz ama bu süreci atlatmamızda yardımcı olun lütfen…” dedi.

 

‘Kira desteği’ konusunda sözlü güvence…

YENİDÜZEN, ev sahibi İltaç Çırakoğlu, evde kiracı olan Sabahattin Bayraktaroğlu ve aile bireyleri ile konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ile görüştüğünü anlatan aile, Gönyeli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı gibi çeşitli kurumların kendilerine yardım eli uzatmak için girişimde bulunduğunu ifade etti.

Elçilikten ‘kira desteği’ konusunda sözlü güvence aldığını belirten Sabahattin Bayraktaroğlu, geçici de olsa ailesiyle başını sokacak kiralık bir ev arıyor. 

Türkiye’den Kıbrıs’a yerleşen ve uzun yıllardır burada yaşayan aile, gidecek kimseleri olmadığını, komşulara sığındıklarını anlatıyor.


Acılı baba Sabahattin Bayraktaroğlu:

“Her şey kül oldu…”

Yaşadıklarını anlatan Sabahattin Bayraktaroğlu şunları ifade etti:

“Yaşananların şokundayız, 20 dakikada dünyamız değişti. Ben çalışıyorum, eşim arada temizlik işlerine gidiyor, kendi halimizde geçiniyorduk.

Bu yangınla tüm eşyalar yandı, ev kullanılmaz hale geldi, hiçbir eşyamız kalmadı. Çocukların tüm okul kıyafetleri, bizim üst başımız, tüm mutfak, her şey kül oldu… Nasıl yaparım, nerede uygun fiyata kiralık bir ev bulurum bilemiyorum.

Dün elçilikten bize bir haftalık otelde konaklamamız için yardım edeceğini söyledi ama biz komşularımızda kalıyoruz. Sonra da bize ev kulun, kirada, giderlerinizde size yardımcı olacağız dediler.

Ev kiramız 600 TL idi, biz 5 yıldan fazladır bu evde kalıyoruz. Çok anlayışlı bir ev sahibimiz var.

Şimdi bu rakamlarda kiralık bir ev bulur muyuz bilemiyorum.

Sivil Savunma’dan bize 8 tane baddaniye gönderildi.

Çalıştığım işyerinden bize yatak yardımında bulundu.

Sağlık Bakanlığı gelip incelemelerde bulundu, bize yardım edeceklerini söylediler. Dün bizi aradılar, otele gidin ve yemek yiyin veya size eve yollayalım dediler. Biz otele falan gitmedik, komşularımızda kaldık.

Gönyeli Belediyesi’nden de aradılar, gelip evi temizleyeceklerini söylediler, yardım etmek istediklerini belirttiler.

Birkaç usta tutulsa, kapılar, pencereler, zemin, mutfak, oturma odası, hepsi için bir tamirata girişiriz erkenden yapılır…

 

“Halen daha korkudan içim titriyor”

Sabahattin Bayraktaroğlu’nun annesi, 53 yaşındaki Meriç Bayraktaroğlu, yaşadıklarını anlattı. “Halen daha korkudan içim titriyor” diyen Meriç Bayraktaroğlu, evde olmadıkları, canlarına zarar gelmedikleri için duacı…

Yaşananları anlatan Meriç Bayraktaroğlu, şunları ifade etti:

“Şekerim 400’ü geçti, tansiyonum 21’i geçti, hala yatıyorum. Bu yaşadıklarımdan, korkudan içim titriyor. Ben iki küçük çocukla evdeydim, üst komşu geldi ve beni kahveye çağırdı. Çamaşır makinesine ilacı döktüm, çocuklarımı aldım ve çıktım. Evde ne bir koku, ne bir ses, ne bir farklılık, hiçbir şey yoktu… Evden çıkan dumanları alt kattaki iş yerinden görüp itfaiyeyi aramışlar. Eve döndüğümde dış kapıdan içeriye giremedim, dumanlar çıkıyordu, çocukları koşup komşuya bıraktım, geri eve geldim, itfaiye ekipleri de gelmişti.

İnsan kendi kendine zarar versin ister mi? verilmiş sadakamız vardı ki çocuklarla evde yoktuk…”  

 

Ev sahibi İltaç Çırakoğlu:

“Önemli olan cana zarar gelmemesi…”

Yangının gerçekleştiği dairede inceleme yapan ev sahibi İltaç Çırakoğlu, YENİDÜZEN’e konuştu.

Her şeyden önce cana zarar gelmemesinden teselli bulduğunu belirten Çırakoğlu, ailenin yaşadığı dramdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kendi zararının sadece maddi yönde olduğunu belirten Çırakoğlu, yaşananları anlatarak, apartmanlarda acil çıkışların bulunmamasını eleştirdi.

Çırakoğlu, şöyle devam etti: “Elektrikten yangın çıktı, başka daireye de sıçradı, evlerde yangın tüpleri, her katta yangın dolabı, acil çıkış yolları, hiçbir güvenlik tedbiri yok… Çok yüksek katlarda yaşayan insanların hiçbir güvenliği yok. Bu konuda ülkede bir an önce yasalar geçmeli, uygulanmalı, denetim yapılmalı…

Ben bir makine mühendisiyim, yangın yönetmeliği adında bir uygulama için halen da ilgili bölümler harekete geçmiyor.

Bu katta çıkan yangın üst katlara da sıçrasa bu insanlar nasıl kaçacak?

 

“Her ikimizde mağdur olduk ama önemli olan cana zarar gelmemesi”

Evdeki yangını kiracıların çıkardığı iddialarına karşı da yorum yapan İltaç Çırakoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Burada yaşanan olayda çok kötü sonuçlar alınabilinirdi. Öncelikle tek tesellimiz cana zarar gelmemesidir. Evdeki tüm eşyalar kiralıktı, ev de eşyalar da küle döndü, bir şekilde yine yapılır, sorun değil. Benim maddi olarak kaybım büyük fakat Sabahattin Bayraktaroğlu ve ailesinin mağduriyeti de çok büyük ve çok üzücü… Çocuklarıyla sokakta kaldılar, tüm kıyafetleri yandı, kalacak yerleri yok… Bu kış kıyamette nerede kalırlar, nasıl barınırlar esas ona üzülüyorum.

Yardım eden, el uzatan birileri olursa bu evi kısa sürede yaşanabilir hale getirebiliriz ve orada kalmaya devam ederler. Fakat yardım eli uzanmazsa ben buradaki 50-60 Bin TL civarındaki zarar ziyanı tek başıma hemen karşılayamam. Evi temizleyip bu şekilde kapatacağım, yıllar içerisinde de az az tamir edeceğim. Elimden başka bir şey gelmez.

Tüm bunları aile ile de konuştum, biliyorlar…

Aile ile aramda sorun yok, ben ev sahibiyim, onlar kiracı, her iki kesim de mağdur oldu ama önemli olan cana zarar gelmemesi…

Umarım bu insanlara yardım eli uzanır, kalacak yer bulup yerleşirler de bu mağduriyetleri uzun sürmez.” dedi.    

 

Neler yaşanmıştı?

Gönyeli’de Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çetin Kürşat Apartmanı’nın yedinci katında Sabahattin Bayraktaroğlu’nun kiracı olarak ikamet ettiği apartmanda çıkan yangın, hızla büyümüş, üst kata da sıçramıştı. 

Yangın sırasında evde bulunan Sabahattin Bayraktaroğlu’nun annesi, 53 yaşındaki Meriç Bayraktaroğlu ile biri 1.5, diğeri de 2.5 yaşında olan 2 torunu itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmış, yangın büyük panik ve korkuya neden olmuştu.

Yangın nedeniyle Bayraktaroğlu’na ait evin salon ve mutfak kısmı tamamen yanarken, diğer odalar ise isten zarar görmüştü.

Kısa sürede apartmanın sekizinci katındaki Cemal Çamlıca’ya ait eve de sıçrayan yangın salondaki camları patlatmış, bazı eşyaların da yanarak zarar görmesine nende olmuştu.

Aynı zamanda yangın sonucu aynı katta bulunan bir dairenin de kapısı ve asansör kapısı kısmen yanmıştı.


Sosyal medyadan yardım çağrısı…

Aile için sosyal medyadan yardım çağrısı yapıldı, özellikle çocuklar için kıyafet, ayakkabı ve bez istendi.

Çağrı şöyle:

“Sabah saat 10 civarında bizim de kaldığımız apartmanın(Çetin Kürşat apartmanı Gönyeli) 7.katında maalesef yangın çıktı...7 çocuklu ailenin evi eşyaları her şeyleri küle döndü. Hiçbir şeyleri kalmadı. Soğuk kış günün de sokakta kaldılar. Ne kadar yardımcı olabiliriz bilmiyorum ama elimizden ne gelirse yiyecek içecek kıyafet bez yardımı yeni iç çamaşırı eşya ve EN ONEMLISI KALACAK YERLERI YOK uygun fiyatlı kiralık ev... Çocukların yaş grubu ve ayak numaralarını yazıyorum. Anne ve babanın tam bilmiyorum 38 -40 yaşlarındalar. L veya XL olabilir...

Ailenin numarası Sabahattin:05488242471, Melek: 05338889084 
**14 yaşında kız çocuğu ayak numarası 38
** 13 yaşında kız çocuğu ayak numarası 37
** 10 yaşında kız çocuğu ayak numarası 36 
** 9 yaşında erkek çocuğu ayak numarası 34 
** 6 yaşında erkek çocuğu ayak numarası 33 
** 2 yaşında erkek çocuğu ayak numarası 26 
** 1 yaşında kız çocuğu ayak numarası 21-22 
1 ve 2 yaşındaki çocuklar için 4 ve 5 numara bez.

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlarım özelden ve ya yoruma yazınız. Gönlünüzden elinizden ne gelirse…”

ozel-haber-gorsel-183.jpg

Bu haber toplam 4246 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler