1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 bin Euro karşılığında 1 kg hintkeneviri
7 bin Euro karşılığında 1 kg hintkeneviri

7 bin Euro karşılığında 1 kg hintkeneviri

Girne Boğazköy piknik alanı yakınında önceki gün bir araç içerisinde 1 kilogramağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili A.Ç.A ve S.A. tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı

A+A-


Didem MENTEŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün Boğazköy Piknik Alanı yakınlarında gerçekleştirilen operasyon sonucu 1 kilogramağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis olayla ilgili olarak isimlerinin baş harfleri A.Ç.A. ve S.A. olan şahısları şüphe üzerine tutukladı. Kıbrıs’ın güneyinden getirilen uyuşturucu maddeyle ilgili olarak her iki zanlı dün mahkemeye çıkarılarak haklarında 2’şer gün tutululuk emri alındı.

“İthal ve tasarruf”

Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Fadıl Metin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Metin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Fadıl Metin, zanlıların “hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını açıkladı.  

Polis, piknik alanı yakınında  düzenlenen operasyonda, orada bulunan HL 818 plakalı araç sürücüsü A.Ç.A’nın polis ekiplerini fark ederek, olay yerinden kaçmaya çalıştığını, aracıyla kaza yaptığını, ardından aracından çıkarak olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken, yakalandığını söyledi. Polis, aracın koltuğunda, iki ayrı paket içinde 1 kilogramağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini belirtti.

Aracın içinde 1 kg uyuşturucu

Metin, ekiplerin önceki gün 17.30 raddelerinde, Girne Boğazköy Piknik alanı yakınında operasyon yaptığını söyledi. Metin, söz konusu yerde bulunan HL 818 plakalı araç sürücüsü A.Ç.A’nın polis ekiplerini fark ederek, olay yerinden kaçmaya çalıştığını, aracıyla kaza yaptığını, ardından aracından çıkarak olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken, polisler tarafından yakalandığını aktardı. Fadıl Metin, aracın koltuğunda, iki ayrı paket içinde 1 kilogramağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini söyledi. Zanlı A.Ç.A’nın polisteki sorgusunda, söz konusu 1 kg ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi, güneyden diğer zamlı S.A. aracılığıyla 7 bin Euro karşılığında ithal ettiğini aktaran Metin, ifade ışığında, zanlı S.A’nın kalmakta olduğu ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Zanlı S.A.’nın ikametgahında yapılan aramada, 1 gram kokain, 50 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu ve hintkeneviri içerdiği düşünülen sigara izmariti bulunduğunu dile getirdi.

Polis, uyuşturucunun güneyden zanlı A.Ç.A.’nın istemi üzerine, zanlı S.A. tarafından 7 bin Euro karşılığında satın alınarak ithal edildiğini açıkladı. Zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı

1 kg hintkeneviri 7 bin Euro

Polis memuru Fadıl Metin, zanlı  S.A’nın polisteki ifadesinde, 1 kg hintkeneviri türü uyuşturucuyu, zanlı A.Ç.A’nın isteğiyle, güneyden bir Kıbrıslı Rum’dan 7 bin Euro’ya aldığını ve Boğazköy’de zanlı A.Ç.A.’ya teslim ettiğini belirterek, zanlı S.A.’nın aynı şahıstan da kendi için 1 gram kokain türü uyuşturucu temin ettiğini ifade etti.  Zanlıların gönüllü ifade vererek, suçlarını itiraf ettiklerine işaret eden Fadıl Metin, meseleyle ilgili aranan bir şahıs olduğunu söyledi. Metin, olayla ilgili kayıp olduğuna inanılan emareler bulunduğunu, zanlıların cep telefonu kayıtlarının inceleneceğini ve parmak izi araştırması yapılacağını aktararak, tahkikat maksatlı zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Avukattan, “baskı” iddiaları

Polis memurunun talebine, zanlıların avukatları itiraz etmedi. Ancak zanlı S.A.’nın avukatı, polisin baskı ve tehditle müvekkilinden ifade alıp, imzalattığını iddia etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da, huzurundaki meselenin çok ciddi bir suç olduğunu, zanlıların ilk nazarda suçla bağlantıları olabileceğine dikkat çekti. Mesutoğlu, zanlıların serbest kalmaları halinde aranan şahısa,  emarelere ve ifadelere etki edebileceklerini söyleyerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi. Ayrıca zanlıların doktor kontrolünden geçirilmeleri için direktif verdi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2279 defa okunmuştur
Etiketler : ,