1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 ay hapis cezası
7 ay hapis cezası

7 ay hapis cezası

Güney’den 14 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde geçiren ancak 2 gram ile polise yakalanan sanık Mete Alt iki yıl sonra yargılandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Güney Kıbrıs’tan 22 Ocak 2013’de hem kendisi hem de bir arkadaşı için 14 gram hintkeneviri türü uyuşturucu ithal eden ama 2 gram 219 miligram ile yakalanan sanık Mete Alt 7 ay hapis cezası aldı. Yıllardır uyuşturucu kullanan ve aynı suçtan benzer sabıkası bulunan sanık Mete Alt ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçundan dolayı dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve Savunma Avukatı Hasan Yücelen mahkemede hazır bulundu.

Güney’den geçirdi
Heyet adına dava kararını Yargıç Alev Ulunay, okudu. Ulunay, sanığın 22 Ocak tarihinde Türkmenköy’de sakin arkadaşı Hasan Piro ve kendisi için uyuşturucu almak üzere temin ettiği 350 Euro ile Güney Kıbrıs’a geçiş yaptığını söyledi. Güney’de Costas isimli bir şahıstan 14 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi alarak, Metahan’dan Kuzey’e tekrar geçiş yaptığını belirten Ulunay, söz konusu uyuşturucu maddenin 10 gramını arkadaşı Hasan Piro’ya verdiğini, sanığın da 4 gram aldığını aktardı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin aldığı bir ihbar üzerine Hasan Piro’nun tespit edilerek tutuklandığını, verdiği ifade üzerine sanık Mete Alt’ın tutuklandığını anlattı.

7 yıla kadar hapislik içerir
Yargıç Alev Ulunay, uyuşturucu türü suçlarının 7 yıla kadar hapislik içeren, çok ciddi ve ağır suçlar olduğunu vurgulayarak, bu tür suçların en yaygın suç türlerinden olup toplumun kanayan bir yarası haline geldiğini söyledi. Sanığın bu suçta ticari bir amaç gütmediğini, kendi kullanımı için sağladığının görüldüğünü belirten Ulunay, bu durumun ve uyuşturucu miktarının sanığın lehine olan bir durum olarak değerlendirdi. Uyuşturucu suçlarında kamu yararının önemli olduğuna dikkat çeken Yargıç, çok istisnai durumlar dışında bu tür suçları işleyen kişilere hapislik cezası verilmesinin şart olduğunu ifade etti. Yargıç, sanığın 1999 yılında benzer bir suçu daha olduğunu da göz alarak, aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek sanığa oy birliği ile 7 ay hapis cezası vermeyi uygun ve adil buldu.

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur