1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 aday kesinleşti
7 aday kesinleşti

7 aday kesinleşti

Yüksek Seçim Kurulu , 19 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için kesinleşen 7 adayı bugün resmen ilan etti.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 19 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için kesinleşen 7 adayı bugün resmen ilan etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için kesinleşen aday listesi, değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasasının 61. maddesi uyarınca, başvuru sırasına göre duyuruldu.

YSK’nın duyurusuna göre, Mustafa Akıncı (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Mustafa Onurer (Kıbrıs Sosyalist Partisi), Kudret Özersay (Bağımsız), Sibel Siber (Cumhuriyetçi Türk Partisi) ve Derviş Eroğlu’nun (Bağımsız) adaylığı kesinleşti.

Buna göre, adaylık başvurusunda bulunan herkes, aday olmaya hak kazandı. Adaylık başvuruları 13 Mart’ta yapılmıştı.

BİN 386 BAŞVURU, 203 İTİRAZ

Bu arada, 19 Nisan 2015 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sandık seçmen listelerine başvuru ve itiraz süresi cumartesi sona erdi.

Toplam bin 386 başvuru ve 203 itiraz yapılan seçmen listelerine ilişkin başvuru ve itirazlar mahkemelerin www.mahkemeler.net adresli web sitesinden yayımlandı.

Sandık seçmen listelerine asılı bulundukları süre içerisinde başvuruda bulunanların isimleri bugün Resmi Gazete’de de ilan edilecek.

BAŞVURULAR YARIN, İTİRAZLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

YSK’dan yapılan açıklamaya göre, seçmen listelerine yapılan başvurular yarın, itirazlar ise çarşamba günü değerlendiriliyor.

Başvurular Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’nda saat 13.00; Mağusa İlçe Seçim Kurulu’nda saat 10.00; Girne İlçe Seçim Kurulu’nda saat 11.00; Güzelyurt İlçe Seçim Kurulu’nda saat 15.00; İskele İlçe Seçim Kurulu’nda saat 11.00’den itibaren görüşülecek.

Sandık seçmen listelerine yapılan itirazlar da çarşamba günü, başvurular görüşüldüğü yer ve saatlerde değerlendirilecek.

AD ÇEKME BUGÜN… PROPAGANDA YARIN BAŞLIYOR

YSK’nın ilan ettiği seçim takvimine göre 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak duvar ilanları için ilçe seçim kurullarında ad çekme işlemleri bugün 12.00’de yapılacak.

Seçim propaganda süreci ise yarın başlayacak ve oy verme işleminden bir gün önce yani 18 Nisan’da sona erecek.

(tak)

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur