1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 66 ARAÇ YARIŞACAK
66 ARAÇ YARIŞACAK

66 ARAÇ YARIŞACAK

25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kıbrıs Rallisi ile ilgili dün Güney Lefkoşa’da basın toplantısı düzenlendi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

25 – 27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Kıbrıs Rallisi ile ilgili dün Güney Kıbrıs’ta bulunan rallinin ana sponsoru CNP Asfalistiki’nin merkez binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen rallinin Lefkoşa’nın iki kesimini kapsayan ve her iki tarafta da ilgi ile takip edilen Özel Seyirci Etabı büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl da aynı güzergahta gerçekleştirilmesi planlanan etap 6.4 kilometrelik bir mesafede koşulacak. Geçtiğimiz yıl Cuma günü yapılan Özel Seyirci Etabı, bu yıl organizasyonun ikinci günü olan Cumartesi günü saat 17.15’te start alacak ve 18.21’de tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl Kıbrıslı Türk yarışmacıların da yer aldığı organizasyonda 44’ü Kıbrıs’tan olmak üzere 66 araç yarışacak. Bu araçların 6 tanesinin Kıbrıslı Türk olduğu kesinlik kazanırken yarışla ilgili kayıt listesinin bugünlerde açıklanması bekleniyor. 2015 Kıbrıs Rallisi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da iki organizasyona ev sahipliği yapacak. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 8’inci etabı ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın 5’inci etabı rallide koşulacak. Toplamda 664,18 kilometrelik mesafeyi barındıran Kıbrıs Rallisi’nin seremonik startı ve ödül töreni Larnaka’da gerçekleştirilecek.

Michaelides: “Geçtiğimiz yılki ilgi, etabın yeniden yapılmasını sağladı”
Dün gerçekleşen basın toplantısında Kıbrıs Otomobil Derneği (CAA) Başkanı Antonis Michaelides, Organizasyon Şefi Nayia Kontopoulou, organizasyon sponsoru CNP Asfalistiki Genel Menajeri Andreas Sylianou ve ERC Organizasyon Koordinatörü Jean Baptiste Ley katıldı. CAA Başkanı Antonis Michaelides yaptığı konuşmada 1933 yılında kurulan derneklerinin Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FIA) adadaki temsilcisi olduğunu belirtti. Son iki yılda Kıbrıs Rallisi’nin, FIA organizasyonları olan Avrupa Ralli Şampiyonası ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nı bünyesinde barındırdığını söyleyen Michaelides “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Özel Seyirci Etabı’nda elde edilen başarı, organizasyon komitesinin aynı etabı bu yıl da gerçekleştirmesini sağladı” dedi.

“1974’ten bu yana en başarılı güven arttırcı önlem”
“Etabı binlerce insan ilgi ile takip etti, en önemlisi güvenli bir şekilde tamamlandı” diyen Michaelides “Birleşmiş Milletlerin yıllık raporunda organizasyon ‘1974’ten bu yana en başarılı güven arttırcı önlem’ olarak yer aldı” dedi. Michaelides sözlerine şöyle devam etti: “Bu yılki Özel Seyirci Etabı geçtiğimiz yıl olduğu gibi tasarlandı ve 6.4 kilometrelik etapın bir bölümü kuzeye geçecek. Etapta güvenlikle ilgili araçlar Kıbrıs Cumhuriyeti’nin araçları olacak ve CyBC televizyon kanalı tüm etabı canlı olarak yayınlayacak. Etabı takip edecek olan izleyiciler, FIA kuralları çerçevesinde belirlenen noktalardan takip edebilecekler. Geçtiğimiz yıl yaşanan trafik sorunlarının yaşanmaması adına polis ve belediye ile birlikte iletişim içerisindeyiz”

“Kıbrıslı Türk arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum”
Michaelides sözlerinin sonunda organizasyonun düzenli geçmesi için katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Aynı zamanda iki toplumu bir araya getiren bir etkinlik olduğu için destek veren Hollanda’nın Kıbrıs Büyükelçisi’ne teşekkür eden Michaelides, “Kıbrıslı Türk arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Kontopoulou: “44’ü Kıbrıs’tan, 66 araç yarışacak”
Organizasyon Şefi Nayia Kontopoulou, konuşmasında CNP Asfalistiki Kıbrıs Rallisi 2015 hakkında bilgiler verdi. Ralli’nin Larnaka’da başlayıp biteceğini belirten Kontopoulou, merkezin Lefkoşa’da olacağını söyledi. Rallinin genelinin %38 asfalt, %62 toprak zeminden oluştuğunu, etabın saat 17.15’te başlayıp 18.21’de biteceğini belirten Kontopoulou, yarışın etapları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yarışta 44’ü Kıbrıs’tan olmak üzere 66 aracın yer alacağını belirten Kontopoulou, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Katar, Estonya ve Macaristan gibi 18 ülkenin organizasyonda bulunacağını aktardı. ERC Koordinatörü Jean Baptiste Ley ve sponsor firmanın Genel Menajeri Andreas Sylianou, etkinlik hakkındaki düşüncelerini aktardılar. Basın toplantısı soru cevap kısmı ile sona erdi.

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur