1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 62 YURTTAŞ DAHA!
62 YURTTAŞ DAHA!

62 YURTTAŞ DAHA!

UBP-DP Azınlık Hükümeti  ‘yurttaşlık’ dağıtmaya devam ediyor

A+A-

UBP-DP Azınlık Hükümeti, olağan yurttaşlık hakkı kazananlar ya da Bakanlık onayı ile bu statüyü alanlar dışında Bakanlar Kurulu kararı ile ‘zorunlu’ ya da ‘istisnai yurttaş’ yapmakta hız kesmiyor.

Göreve geldiği günden beri vatandaşlık veren UBP- DP Azınlık Hükümeti, erken seçim kararı alındığından bu yana 62 kişiye daha yurttaşlık verdi.

23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 10 Ekim ve 17 Ekim tarihli Bakanlar Kurulu toplantılarında onaylanan 52 YENİ KKTC YURTTAŞLIĞI ardından 31 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 24 Ekim tarihli Bakanlar Kurulu toplantısıyla 62 YENİ YURTTAŞ yapıldı. Bakanlar Kurulu iki toplantısının ardından bir hafta içerisinde toplam 114 kişiye yurttaşlık dağıttı.

Bakanlar Kurulu’nun Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’nci fıkrasının C bendi gerekçe gösterilerek,52 kişi daha KKTC yurttaşlığına alındı.

Bakanlar Kurulu, 23 Ekim’de yayınlanan 52 YENİ KKTC YURTTAŞLIK ardından 31 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararda; 62 YENİ YURTTAŞ yapıldı

İlgili madde ne içeriyor?

Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’nci fıkrasının C bendi, “istisnai” yurttaşlıklara işaret ediyor ve ikamet koşulu da aranmıyor. Bu maddeye göre “zorunlu” durumlarda verilen yurttaşlıklarda, başvuru tarihinden geriye doğru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 5 yıl kesintisiz ikamet etmiş olmak ayrıca Kıbrıs’ın kuzeyinde yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmak koşulları gerekmiyor.

Yasa’nın bu durumu “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu’nca zorunlu görülenler” olarak açıklanıyor.

Bakanlar Kurulu’nun son yurttaşlık kararlarının tamamında ülkede ikamet ve yerleşme kararı koşulu aranmıyor.

yurtt.jpg

Bu haber toplam 3891 defa okunmuştur