1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 600 gram EROİN, 3 tutuklu
600 gram EROİN, 3 tutuklu

600 gram EROİN, 3 tutuklu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinden uyuşturucu operasyonu:Eski polis de ‘uyuşturucu’ suçundan tutuklandı!

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, önceki gün Bostancı’da gerçekleştirdiği operasyonunda 600 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirdi, olayla ilgili aralarında eski bir polisin de bulunduğun isimlerinin baş harfleri E.C.G, F.S ve H.K gözaltına alındı.
Polis tarafından dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar aleyhinde 3’er günlük tutukluluk kararı alındı.
Mahkemede olayın çok ciddi olduğuna, tahkikatın geniş çaplı yürütüldüğüne değinen polis, soruşturma kapsamında aranan emareler olduğunu açıkladı. 

“Kanunsuz uyuşturucu madde, eroin ithal ve tasarruf”

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, polis memuru Ahmet Bayram’ı tanık olarak dinletti.
Bayram, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis memuru Bayram her 3 zanlının da 2017 Mart ayı ile 9 Mart 2017 tarihler arasında İskele, Girne ve Güzelyurt’ta meydana gelen ‘kanunsuz uyuşturucu madde, eroin ithal ve tasarruf’ suçlarından methalder olduğunu belirtti.

Panikleyip, polis aracına çarptılar

Bostancı’da önceki gün saat 22.15 sıralarında zanlı H.K’nin kullanımındaki FU 088 plakalı aracın polis tarafından durdurulmak üzereyken panik ile polis aracına çarparak durabildiğini söyleyen Bayram,bu sırada zanlı E.C.G’nin tasarrufunda bulundurduğu beyaz poşet içerisine sarılı 600 gram ağırlığındaki eroin türü uyuşturucuyu araçtan dışarıya attığını kaydetti.

İki zanlı gönüllü ifade verdi

Bayram, H.K ve E.C.G ile araçta yolcu olarak bulunan F.S’nin makul güç kullanılarak tutuklandıklarını aktardı.

Olayla ilgili soruşturmanın yeni başladığına değinen Bayram, zanlı E.C.G ve F.S’nin gönüllü ifade verdiğini ancak zanlı H.K’nin polise gönüllü ifade beyanında bulunmadığını kaydetti.
Bayram, zanlı her 3 zanlının da polis kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Tahkikat dün sabaha kadar sürdü…

Bayram, uyuşturucu operasyonu ile ilgili dün sabah 05.30’a kadar tahkikatın devam ettiğine değinerek, zanlıların serbest kalması halinde aranan emare ve alınacak ifadelere etki etme olasılıklarının bulunduğunu vurguladı.
Olayın ve ele geçirilen miktarın ciddi olduğuna dikkat çeken Bayram, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı: Ele geçirilen uyuşturucu miktarı ciddi

İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı ise polis tarafından ele geçirilen uyuşturucu miktarının ciddi olduğuna değinerek, soruşturma ile ilgili kayıp emareler bulunduğunu, 2 zanlıdan alınan gönüllü ifadelerin yapılabilmesi için 3 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.

Zanlı E.C.G: F.S ile H.K’nin uyuşturucudan haberi yoktu

Avukatları olmadığı gerekçesiyle mahkemede söz alan zanlı E.C.G, F.S ile H.K’nin ele geçirilen uyuşturucunun üzerinde olduğundan haberdar olmadıklarını öne sürdü.
F.S ve H.K’dan kendisini Güzelyurt’a götürmelerini istediğini söyleyen zanlı E.C.G, “İkisinin de hiçbir şeyden haberi yoktu” dedi.
Zanlının verdiği beyan ışığında polis memuru Bayram ise zanlının gönüllü ifadesinin de bu yönde olduğunu ancak zanlı F.S’nin söz konusu uyuşturucudan bilgisinin olduğu ve arazi içerisinde gömülü olduğundan haberdar olduğu’ yönünde polise bilgi verdiğini söyledi.

Ağır cezalık suç…

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Beyoğlu, zanlıların aleyhindeki suçlamaların ağır cezalık olduğuna işaret ederek, her 3 zanlının da tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3526 defa okunmuştur
Etiketler : ,