1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. "60 çocuk birlikte eğlenip, öğreniyor!"
"60 çocuk birlikte eğlenip, öğreniyor!"

"60 çocuk birlikte eğlenip, öğreniyor!"

      Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, Surlariçi’nde yaşayan 4-16 yaş arası 60 çocuğun katılımıyla düzenlediği, eğitimcilerin desteklediği, “Bizim sokakta yaz renkleniyor” etkinlikleri devam ediyor.

A+A-

      Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, Surlariçi’nde yaşayan 4-16 yaş arası 60 çocuğun katılımıyla düzenlediği, eğitimcilerin desteklediği, “Bizim sokakta yaz renkleniyor” etkinlikleri devam ediyor. Bir haftayı geride bırakan çocuklar, hem eğleniyor hem öğreniyor. Naci Talat Vakfı’nda süren etkinliklerin dışında bölgelere geziler de düzenleniyor. Proje Koordinatörü Mine Fikret’in öncülüğündeki etkinlikler kapsamında çocuk kitapları yazarı Derya Atamer ve çocuk dergisi sahibi Ali Atamer hafta başında çocuklarla buluşarak söyleşi gerçekleştirdi. Yaz etkinliklerinin ilk haftasında CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Çelen Özkaynak takı tasarımı, Fatoş Miralay resim, Refia Örs dans, Bedia Kale seramik, Akıle Kıvanç Rıza tiyatro-drama konularında çocuklara eğitim verdi. Yarim Düğün Salonu’nun sahibi Tekin Köse tesisin havuzunu ve restoranını çocuklara açtı. Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise Bafra Halk Plajı’nda ağırladığı çocuklara gönüllerince bir gün geçirme fırsatı sundu. Çocuklar hafta boyunca belgesel, sinema, Kıbrıs oyunları, İngilizce, kitap okuma gibi derslere de katıldı.

coc2.jpg

İLK ADIMI ATTIK ARKASI GELECEK

Devam eden etkinliklerle ilgili bilgi veren MYK üyesi Feriha Tel, CTP’nin yeni dönem politikaları arasında Surlariçi’nde yaşayan çocuklara yönelik programlar olduğunu, ilk adımı böylelikle attıklarını ve etkinlikleri yıl boyu sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi. “Meselemiz, çocuklarımızı farklı olanaklarla buluşturmak, onlara yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamları sunmak ve birlikte eğlenip, birlikte öğrenip, elbirliğiyle üretmenin hazzını yaşamalarını sağlamak” diyen Feriha Tel, bu çocuklarla birlikte gelecekleri adına ufak da olsa bir adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve birçok olumlu tepki aldıklarını, farkındalık yarattıklarını kaydetti. Tel, etkinliklere katılan çocukların sayısının 60 olduğunu ancak bu rakamı daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

coc1.jpg

coc3.jpg

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur
Etiketler : ,