1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 Mart’ta itham edilecek
6 Mart’ta itham edilecek

6 Mart’ta itham edilecek

Kermiya’da 31 Ağutos 2014’de Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Ali Aziz Zenginses dün Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014’de sabaha karşı meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasında araç sürücüsü 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses ile ilgili dava Ağır Ceza Mahkemesi’ gündemine geldi. Sanık Zenginses ile ilgili davaya başlanmak ve sanığın itham edilmesi için dava 6 Mart Cuma gününe tehir edildi.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Ali Zenginses’i temsilen Savunma Avukatları Altan Erdağ ve Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu.

Raporlar incelenecek
İlk olarak sözü alan Avukat Altan Erdağ, iddianameye konulan müvekkilinin hızıyla ilgili olarak Türkiye’de bazı uzmanlarla görüştüğünü ve bu uzmanlardan alacağı bilgiler doğrultusunda davaya yön vereceğini söyledi. Her harukalda ithamlarla ilgili duruşma yapılacağına söyleyen Erdağ, mahkemeden kısa bir tehir talep etti. İddia makamının bu talebe itiraz etmemesi üzerine, Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, davanın önemine dikkat çekti. Bu nedenle Güran, davayı, itham ve duruşmaya başlanmak üzere 6 Mart 2015 tarihine ertelenmesine emir verdi.

Davalar
Hatırlanacağı üzere sanık Zenginses’e, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205 maddesine aykırı 4 ayrı “Adam Öldürme” davası getirilmişti. Ayrıca, “Sürüş ehliyetindeki şartlara aykırı araç kullanmaktan” 4 ayrı dava, “Süratli araç kullanma”, “Alkollü araç kullanma” , “Dikkatsiz araç kullanma” , “İhtiyatsızca ve halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma” suçlamaları getirilmişti.

Bu haber toplam 1623 defa okunmuştur