1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 bin TL zimmetine geçirdi
6 bin TL zimmetine geçirdi

6 bin TL zimmetine geçirdi

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’nde memur olarak çalışan S.C, zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı

A+A-

Mağusa Telekomünikasyon Dairesi’nde 11 yıldır memur olarak çalışan S.C, zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. “Kamu görevlisi tarafından sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

6 bin TL parayı zimmetine geçirdi…
Meselenin tahkikat memuru Kamil Perçiner, 2014 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında Telekomünikasyon Dairesi’nde milenyum telefon kartları satışından sorumlu olan zanlı S.C’in, stoktan çıkışını yaptığı kartlara karşılık olarak tahsil ettiği 6 bin TL parayı vezneye yatırmayıp sirkat ettiğini açıkladı. Perçiner, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının serbest kalması halinde yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını açıklayarak, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur