1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 6 AYDA 8.5 TON 'KAÇAK' ET
6 AYDA 8.5 TON 'KAÇAK' ET

6 AYDA 8.5 TON 'KAÇAK' ET

Denetimden ve sağlık koşullarından yoksun tonlarca et…

A+A-

Ayşe GÜLER

Denetimden ve sağlık koşullarından yoksun şekilde ele geçirilen ‘kaçak et’ korkutucu boyuta ulaştı, 6 ayda 8.5 ton ‘kaçak et’ tespit edildi. 

Özellikle önceki gün, Güvercinlik’te bugüne kadarki en büyük kaçak et operasyonun gerçekleşerek, yaklaşık 6 ton kaçak et tespit edilmesi, hem gıda güvenliği hem de bu etlerin imhasını gündeme taşıdı.

Peş peşe ve yüksek miktarda yakalanan kaçak etler, Kıbrıs’ın güneyi ve kuzeyi arasındaki fiyat farkını da gündeme taşıdı.  

Veteriner Dairesi Müdürü Hüda Hüdaoğlu, kaçak etlerin polis gözetiminde imha edildiğini, tüketimine kesinlikle izin verilmediğini ifade ederek, insan sağlığı için sakıncalı olan bir ürünün barınaktaki hayvanlara da verilemeyeceğini dile getirdi.

Geçiş noktasında, kamyonette, işyerinde…

YENİDÜZEN, son 6 ayda polis ekipleri tarafından tespit edilen kaçak etleri araştırdı.
Ortaya çıkan tablo ürküttü, kaçak etlerin geçiş noktalarında, bazı araç ya da işyerlerinde tespit edildiği belirlendi.
Bu yıl içerisinde yapılan 8 kaçak et operasyonunun 2’si Akdoğan’da, 2’si Kermiya geçiş noktasında gerçekleşti.
Diğer operasyonlar ise Girne, Beyarmudu-Türkmenköy, Haspolat-Hamitköy anayolu ve Güvercinlik’te yapıldı.

 

GIDA GÜVENLİĞİ VE İMHA… Özellikle önceki gün, Güvercinlik’te bugüne kadarki en büyük kaçak et operasyonun gerçekleşerek, yaklaşık 6 ton kaçak et tespit edilmesi, hem gıda güvenliği hem de bu etlerin imhasını gündeme taşıdı.

 

Korkutucu tablo!

Akdoğan’da 340 kg kaçak et ve ciğer ele geçirilmişti…

Akdoğan’da 22 Şubat 2018’de 340 kilo kaçak et ve ciğer ele geçirilmişti.
Yapılan operasyonda 18 yaşındaki H.C.M’nin kullanımında bulunan kamyonet aracın arka damper kasasının altına gizlenmiş yaklaşık 170 kg sığır eti ve 170 kg sığır ciğeri bulunmuştu.
Olayla ilgili H.C.M gözaltına alınmıştı.

‘Sokak hayvanlarına aldım’ dedi, kaçak et ithal etti…

Beyarmudu-Türkmenköy anayolu üzerinde seyreden kiralık bir araçta ihbar üzerine arama yapan polis ekipleri ithali yasak, Güney Kıbrıs menşeli ve mühürsüz 225 kilo kemiksiz dana ele geçirmişti.
24 Şubat’ta ele geçirilen kaçak et ile ilgili araç sürücüsü M.Ö suçüstü tutuklanmıştı, konu etleri sokak hayvanlarını beslemek için aldığını ileri sürmüştü.

Bu kez Girne’de 500 kilo kaçak et…

Girne’de yine Şubat ayında faaliyet gösteren bir iş yerinde yapılan kontrol sırasında 500 kilo kaçak dana eti bulunmuştu.
İşletme sahipleri M.K ile M.L’ye Gümrük Dairesi yetkilileri tarafından 21 bin TL para cezası kesilerek, etlere el konulmuştu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Yine Akdoğan, yine kaçak et…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri, 8 Mart’ta Akdoğan’da yaptığı aramada 971.5 kg ağırlığında kaçak et ele geçirmişti.
Olayla ilgili Y.T tutuklanmıştı.

Geçiş noktasında kaçak et…

22 Mart’ta Kermiya geçiş noktasından Kıbrıs’ın kuzeyine geçiş yapmaya çalışan A.K’nin yönetimindeki  araçta 159 kg gümrüğü ödenmemiş eti ithal edip, tasarruf ettiği tespit edilmişti.
Söz konusu kişi hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

Araçtan 180 kg kaçak et çıkmıştı…

Haspolat-Hamitköy anayolu üzerinde, 11 Nisan tarihinde Lefkoşa Cürümleri Önleme Şube Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda N.G’nin kullanımında bulunan araçta, gümrüğü ödenmemiş 180 kg dana eti bulunarak emare alınmıştı.
Bahse konu şahıs tutuklanmıştı.

Yine geçiş noktasında kaçak et…

Bu kez 24 Nisan’da yine Kermiya geçiş noktasında M.K isimli kişinin kullanımındaki araçta, gümrüğü ödenmemiş 127 kilogram kuzu ve dana eti tespit edilmişti.
Etler emare olarak alınmış, M.K hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

Rekor…6 ton…

Bugüne kadar en büyük kaçak et operasyonu ise önceki gün yapılmıştı.
Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube Ekipleri tarafından Güvercinlik kavşağında yapılan operasyonda, Polonya, Avusturya ve Danimarka menşeli yaklaşık 6 ton kaçak et ele geçirilmişti.
Olayla ilgili A.E tutuklanmış, bir kişinin arandığı açıklanmıştı.

 

HÜDAOĞLU: “İNSAN SAĞLIĞI İÇİN SAKINCALI OLAN ÜRÜN, HAYVANLARA DA VERİLEMEZ” Veteriner Dairesi Müdürü Hüda Hüdaoğlu, kaçak etlerin polis gözetiminde imha edildiğini, tüketimine kesinlikle izin verilmediğini söyledi, insan sağlığı için sakıncalı olan bir ürünün barınaktaki hayvanlara da verilemeyeceğini dile getirdi.

 

Veteriner Dairesi Müdürü Hüda Hüdaoğlu:
“Kaçak etler imha edilir, tüketimine kesinlikle izin verilmez”

Veteriner Dairesi Müdürü Hüda Hüdaoğlu, kaçak etlerin polis gözetiminde imha edildiğini söyledi.
Söz konusu etlerin tüketimine kesinlikle izin verilmediğini ifade eden Hüdaoğlu, menşei belli olmayan gıdaların hiçbir şekilde test yapılmadan çöplük alana gömüldüğünü kaydetti.
Hüdaoğlu, yalnızca çok az miktarda ele geçirilen kaçak etlerin yakıldığını belirterek, bu uygulamanın da uzun süredir yapılmadığını dile getirdi.
“Bu konuda risk alınamaz, şüpheli ettir…” diyen Hüdaoğlu, insan sağlığı için sakıncalı olan bir ürünün barınaktaki hayvanlara da verilemeyeceğini dile getirdi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-587.jpg

 

 

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
Etiketler :