1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 ay hapis yatacak…
6 ay hapis yatacak…

6 ay hapis yatacak…

Mağusa’da SFC isimli restoranda paketçi olarak çalışan ve müşterilerden topladığı 714 TL’yi sirkat eden sanık Ramazan Görgülü, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da faaliyet gösteren SFC isimli restoranda paketçi olarak çalışan ve müşterilerden topladığı 714 TL’yi işyerine teslim etmeyerek sirkat eden sanık Ramazan Görgülü dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Aleyhine getirilen “Müstahdem tarafından sirkat” davasından yargılanan sanık Görgülü, suçlu bulunarak 6 ay ay hapis cezasına mahkum edildi.

714 TL’yi çalıp kayıplara karışmıştı…
SFC isimli restoranda paketçi olarak çalışan sanık Ramazan Görgülü, 29 Mayıs 2014 tarihinde o gün yaptığı dağıtım karşılığında müşterilerden topladığı 714 TL’yi iş yerine teslim etmeyip sirkat ederek kayıplara karışmıştı. 29 Mayıs tarihinde SFC isimli restoranın sahibi Rıfat Berkel’in şikayeti üzerine aranmaya başlayan zanlı 2014 yılı Haziran ayı içerisinde tespit edilerek tutuklanmış ve sanık parayı çalıp bet ofisinde harcadığını kabul etmişti.

Güzeler: “Sirkat suçu toplumun huzurunu son derecede bozmaktadır…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Ramazan Görgülü’yü aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum edildiği suçun, yasa koyucu tarafından 7 yıla kadar hapis cezasını öngörülen ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirten Güzeler, sirkat suçunun toplum huzurunu son derece bozduğunun altını çizdi. Sirkat suçunun yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten Güzeler, sirkat edilen meblağın az oluşunun, suçun ciddiyetini ortadan kaldırmadığını söyledi. Güzel’er sanığa verilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu belirterek, hapislik cezasının süresini belirlerken zarar ziyanın giderildiğini ve müştekinin şikayetini geri çektiğini göz önünde bulundurduklarını açıkladı. Güzeler, sanık Görgülü’yü 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur