1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 ay hapis cezasına çarptırıldı...
6 ay hapis cezasına çarptırıldı...

6 ay hapis cezasına çarptırıldı...

Mağusa’da daha önceden çalıştığı “Moon İnternet Cafe” isimli iş yerinin para kasasından 545 TL para sirkat eden sanık Emir Yazıcı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Mağusa’da daha önceden çalıştığı “Moon İnternet Cafe” isimli iş yerine girerek çelik para kasasından 545 TL para sirkat eden sanık Emir Yazıcı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Yazıcı 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Anahtarı alıp kasayı açtı...

Sanık Emir Yazıcı, 25 Temmuz tarihinde, daha önceden çalışmakta olduğu “Moon İnternet Cafe” isimli iş yerine girerek güvenlik kameralarını devre dışı bıraktıktan sonra yazar kasada muhafaza edilen çelik para kasa anahtarını almış ve çelik para kasasını açarak içerisinden 545 TL parayı sirkat etmişti. İş yeri sahibi olayın ertesi günü kasadan para çalındığını fark etmesi üzerine polise şikayette bulunmuş ve soruşturma başlatan polis ise civarda bulunan güvenlik kameraları kayıtlarından sanık Emir Yazıcı’yı tespit etmişti.

Beyoğlu: “Dükkan açma suçu en yaygın ikinci suç...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Pınar Beyoğlu, sanık Emir Yazıcı’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Dükkan açma” suçu için 7 yıla kadar, “Sirkat” suçu için 3 yıla kadar ve “Mülke tecavüz” suçu için ise 2 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirten Beyoğlu, “Dükkan açma” suçunun uyuşturucu suçundan sonra gelen en yaygın ikinci suç olduğunu vurguladı. Beyoğlu, son dönemlerde genç sanık sayısında artış yaşandığına dikkatleri çekerek, gençlerin bir toplumun geleceği olduğunu ve gençleri topluma kazandırmak için ailelere ve eğitimcilere büyük bir görev düştüğünün altını çizdi. Bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğiliminde olanlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirten Beyoğlu, sanık Yazıcı için takdir edilecek en uygun ve adil cezanın hapis cezası olduğunu açıkladı. Beyoğlu, sanık Yazıcı’yı 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 2132 defa okunmuştur