1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 59’uncu kupa sahibini buluyor
59’uncu kupa sahibini buluyor

59’uncu kupa sahibini buluyor

Mormenekşe ile Yenicami bugün Pepsi Kıbrıs Kupası finalinde karşı karşıya gelecek

A+A-

Necmi Belge

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun  bu yıl 59’uncusunu düzenlediği Pepsi Kıbrıs Kupası, bugün Cihangir Stadı’nda saat 16.30’da oynanacak Yenicami - Mormenekşe finali ile sahibini bulacak. Tarihinde ilk kez kupada finale yükselen Mormenekşe, kupayı kazanarak yine bir ilki gerçekleştirmek istiyor. Bu sezon Süper Kupa’nın yanı sıra lig şampiyonluğunu ilan eden Yenicami ise sezon başında koyduğu 3 kupa hedefine ulaşma amacında.

En çok Çetinkaya kazandı
Son iki yıldır Pepsi’nin ismini verdiği, daha önce Federasyon Kupası ve şimdi Kıbrıs Kupası adı altında oynanan kupayı en çok müzesine götüren taraf 17 kez ile Çetinkaya oldu. Çetinkaya’yı 8 kupa şampiyonluğu ile Gönyeli takip ediyor.  Bugün Mormenekşe ile finale çıkacak olan Yenicami kupayı Küçük Kaymaklı ile birlikte 6’şar kez kazanma başarısı gösterdi. Mağusa Türk Gücü 5, Türk Ocağı Limasol 4, Doğan Türk Birliği ve Lefke 2 şer kez, Yalova, Binatlı ve Gençlik Gücü ise birer kez kupa şampiyonluğu yaşadı.

Mormenekşe tarihinin en iyi sezonunu geçiriyor
İki sezon önce K-Pet Süper Lig’e dönen, geçtiğimiz yıl Play-out maçları ile ligde kalan Mormenekşe, bu yıl adeta ikinci baharını yaşıyor. Doğu bölgesi ekibi ligde gösterdiği başarı ile sezonu 3’üncü sırada tamamladı. Bu aynı zamanda onların ülke futbolunun en üst liginde elde ettiği en iyi derece olarak kayıtlara geçti. Kıbrıs Kupası’nda da yoluna kayıpsız devam eden Mormenekşe tarihinde ilk kez finale yükselme başarıs gösterdi. Mormenekşe ilk turda deplasmanda Birinci Lig ekibi Denizli ile normal süresi 1-1 biten karşılaşmayı 4-1’lik skorla kazanarak adını 2’nci tura yazdırdı. Bu turda Gönyeli’yi deplasmanda 5-1’lik skorla mağlup eden Mormenekşe, çeyrek finalde G.Birliği’ni yine deplasmanda 2-0’lık skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde kupayı isteyen bir diğer ekip Doğan Türk Birliği ile Lefkoşa’da karşılaşan Mormenekşe sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak tarihinin ilk finalini oynamaya hak kazandı.

Yenicami 15’inci kez finalde
Yenicami bu sezon kupa finalinde tarihinde 15’inci kez uzandı. Daha önce 14 kez final oynayan Yenicami bu finallerin 6 tanesini kazanarak kupayı müzesine götürdü. Siyah beyazlılar 1962 yılında finale karşılaştığı Baf Ülkü Yurdu’nu 5-2 mağlup ederek, kupayı ilk kez kazandı. Son olarak geçtiğimiz yıl Lefke ile kupa finalinde karşılaşan Yenicami rakibine 3-1’lik skorla mağlup olmuştu. Yenicami ilk turda eşleştiği Girne Halk Evi’ni 5-0’lık skorla geçerken ikinci turda Serdarlı’yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda geçtiğimiz yıl finalde karşılaştığı Lefke’yi 3-1’lik skora mağlup ederek yarı finale yükselen siyah beyazlılar bu turda Birinci Lig ekibi Yalova’yı 3-0’lık sonuçla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tilki’nin son maçı
Pepsi Kıbrıs Kupası finali orta hakemlik görevini Savaş Tilki üstlenecek. Tilki bu karşılaşma ile birlikte 25 yıllık aktif futbol hakemliği kariyerine noktayı koyacak.

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur