1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 580 gr 711 mg uyuşturucuya; 9 yıl hapis
580 gr 711 mg uyuşturucuya; 9 yıl hapis

580 gr 711 mg uyuşturucuya; 9 yıl hapis

Tuzla-Mutluyaka arasında tasarruflarında 580 gr 711 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan sanık İsmail Kaya ile Mustafa Makal, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze BAYKUR

Tuzla-Mutluyaka arasında 2014 yılı Temmuz ayı içerisinde tasarruflarında 580 gr 711 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan sanık İsmail Kaya ile Mustafa Makal dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık İsmail Kaya 4 yıl, Mustafa Makal ise 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Uyuşturucuları satacaklardı...
Sanık Mustafa Makal, 29 Temmuz 2014 tarihinde Tuzla-Mutluyaka arasında bir taşın altına satmak için 580 gr 711 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde saklamıştı. Ayni gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri konu bölgede uyuşturucu olduğunu ve uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrenmiş ve bölgede pusu görevine başlamışlardı. 30 Temmuz 2014 tarihinde ise sanık İsmail Kaya ile Mustafa Makal konu yere bir taksi ile gelmiş ve sanık Kaya taksiden inerek yolun kenarında bulunan taşın altından içerisinde 580 gr 711 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu bulununan naylon poşeti aldığı esnada tespit edilerek tutuklanmıştı. Polis tarafından suçüstü tutuklanan sanık Kaya, polise konu uyuşturucuların kendisine değil sanık Mustafa Makal’a ait olduğunu ve satınca sanık Makal’ın kendisine bir miktar para vereceğini söylemişti.

Mesutoğlu: “Başka ciddi suçların işlenmesinde basamak görevi görür...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık İsmail Kaya ile Mustafa Makal’ı aleyhlerine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Azami hapislik cezalarından da anlaşılacağı gibi işlenen suçun ciddi ve ağır bir suç olduğunu dile getiren Mesutoğlu, sanıkların tasarruf ettikleri uyuşturucu türünün ülkemizde oldukça yaygın olan Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde olduğunu anımsattı. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin kullanıcıları bağımlı hale getirdiğini anımsatan Mesutoğlu, uyuşturucuların başka ciddi suçların işlenmesinde basamak görevi de gördüğünü belirtti.

“Sanık Makal, suçtaki baş rolü üstlendi...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, işlenen suçta tüm organizasyonun sanık Mustafa Makal tarafından yapıldığını belirterek, suçtaki baş rolü sanık Makal’ın üstlendiğini ve sanık Makal’ın başını çektiği hatalar zincirine sanık İsmail Kaya’yı da dahil ettiğini ifade etti. Sanıkların konu suçları tesadüfen değil planlı programlı ve yasaları hiçe sayarak para kazanmak amacıyla işlediklerini belirten Mesutoğlu, sanık Kaya’nın konu suçta sanık Makal’a göre daha pasif bir rol oynadığını söyledi. Sanıklara verilecek hapislik cezasında ayrım yapılması gerektiğine de değinen Mesutoğlu, sanık Kaya’yı 4 yıl, sanık Makal’ı ise 5 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur