1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “55 TL artış ihanet örneği”
“55 TL artış ihanet örneği”

“55 TL artış ihanet örneği”

KTOEÖS, asgari ücretin 55 TL artmasının tam bir ihanet örneği olduğunu savundu.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, enflasyon kayıplarının % 50’lere vardığı, dövizin uçtuğu, alım gücünün son dört yılda % 50 kaybedildiği bir dönemde işveren ve hükümetin el ele vererek asgari ücreti 55 TL artırmasının tam bir ihanet örneği olduğunu savundu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, TL’nin anavatanında çıkan enflasyon oranının burada yokmuş gibi gösterilmesinin tam bir sahtekârlık durumuna dönüştüğünü öne sürdü.

Önce yasal olan Mali Protokol görüşmelerinin anlamsızlaştırıldığı, sonra eşel-mobilin kaldırıldığı, Hayat Pahalılığı ödeneğinin dondurulduğu, DPÖ rakamları ile oynanmaya başlandığını ileri süren Gökçebel, “yılda iki kez artırılması gererken asgari ücret realiteden uzak sefalet ücretine dönüştürüldü. TC paketleri bahane gösterilerek göç yasası geçirildi. Yeni istihdam edilen üniversite mezunları dahi sefalet ücretine mahkûm edildi” ifadelerini kullandı.

Gittikçe yoksullaşan asgari ücretlilere, dar gelirlilere, işsizlere ve maaşlılara hükümetler eliyle dayatılan politikalara artık dayanılmayacağını savunan Gökçebel, “en alttakilerin verecek bir canları kalmışken kriz bahaneleri ile asgari ücretten bile tasarruf yapmaya çalışılması bir nevi katliamdır. Kabul edilemezdir. Mazeret kaldıramazdır” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur