1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 55. sanat yılında Kansu’dan yeni kitap
55. sanat yılında Kansu’dan yeni kitap

55. sanat yılında Kansu’dan yeni kitap

Şair ve öykü yazarı Mehmet Kansu, 55. sanat yılında yeni ve iddialı bir kitaba imza attı.

A+A-

Şair ve öykü yazarı Mehmet Kansu, 55. sanat yılında yeni ve iddialı bir kitaba imza attı. “Çıplak Ayakla Dolaşmak, Çölde” isimli kitap, yazarın şiir, öykü, deneme ve anlatı türündeki eserlerinden oluşmakta. Kitabın kapak resmi İnci Kansu’ya ait olan “insanın beklediği mutluluk gerçekleşecek mi” adlı el yapımı kağıt çalışmasından resmedilmiş. Khora Yayınevi’nin 28. kitabı olan “Çıplak Ayakla Dolaşmak, Çölde”yi Merter Refikoğlu yayına hazırlarken, tasarımı grafiker Ömer Tatlısu, düzeltileri ise Yıltan Taşçı imzasını taşımakta.
Yazar kitabını “Ürkütücü varlığıyla yükselen dağda, donmayı, aşağılara yuvarlanmayı reddeden; ya da belki buz tutmuş o dağa çıplak ayakla tırmanmayı, can yakıcı çölümüzde inatla görmeyi, koşmaya yakın yürümeyi deneyen ve yaşayandan; şiir + öykü + deneme + anlatılar...” şeklinde tarif ediyor.
1 Eylül 1938’de Baf’ta doğan Kansu, Lefkoşa Türk Lisesi’nden sonra Tacher’s Training College, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenim gördü. İlk şiir kitabı Fikret Demirağ’la 1959’da yayınlandı ve daha sonra 19 şiir, 5 öykü, 2 deneme yanında Makedonya’sa 2 şiir ve 1 öykü, Romanya’da 1 şiir kitabı yayınlandı. İkinci Yeni hareketinin Kıbrıslı Türk Yazını’ndaki öncüsü olarak anılan Kansu, şiir ve öykülerinde Türkçe Dil Kuralları’nı zorlarken, deneysel yönelimlerle de kendini geliştirerek yenilemeyi gözetir. Uluslararası Struga Şiir Akşamları ödülü alan Kansu, katıldığı uluslararası etkinliklerde yazın ve çeviri ile ilgili bildiriler de sunmuştur.
Mehmet Kansu’nun yeni kitabı Ledra Palace ışıkları karşısındaki Khora Ktap Cafe’den ve seçkin kitap evlerinden temin edilebilir.

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur