1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 53 kişiye yaşam umudu
53 kişiye yaşam umudu

53 kişiye yaşam umudu

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın başarısı

A+A-

Kanser ve lösemi ile mücadele konusunda toplumu bilinçlendirmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına 15 yıldır faaliyetlerini sürdüren Kemal Saraçoğlu Vakfı, bugüne kadar 53 kişi için “hayat” oldu.
Kemik iliği donörü bankasıyla,  53 kişinin ‘ilik nakli’ne imkan sağlayan vakıf yöneticileri, tüm toplumun dayanışması ile çok daha ileri adımlar atmak istediklerini söyledi.
Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer ile Vakıf Koordinatörü Övgü İnce, dün United Medya Grup tesislerini ziyaret ederek, YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile görüştü, projelerini paylaştı, iki kurum arasındaki işbirliğini konuştu.
Özer, kuruluşundan bugüne vakfın, topluma ve üye çocuklara yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi. Kıbrıs’ın kuzeyinde,  ilik nakline ihtiyaç duyan hastalar için dünya ilik havuzu rezervlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Özer, bugüne kadar yaklaşık 40 bin Kıbrıslı Türkten kan örneği aldıklarını anlattı.
Şu anda 23 bine yakın aktif örneğin sistemde yer aldığını belirten Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yetkilileri, gönüllüler arasından 53 kişinin ilik nakli yaparak dünyanın farklı ülkelerinde bulunan farklı yaş grubundan hastalara ikinci bir yaşam umudu olduğunu sözlerine ekledi.
 

 

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur