1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 50’NCİ YIL BULUŞMASI
50’NCİ YIL BULUŞMASI

50’NCİ YIL BULUŞMASI

İngiliz Okulu’na kayıt oldular, İngiliz Koleji’nde okudular, Türk Maarif Koleji’nden mezun oldular…

A+A-

Burhan Eraslan

Bugünkü adıyla Türk Maarif Koleji’ne 1968 yılında kayıt yaptıran öğrenciler, okula kaydolup tanışmalarının 50’nci yılı nedeniyle 13 Ekim 2018 tarihinde Cumartesi akşamı Girne Acapulco Otel’de buluştular.

1968-1974 dönemi Türk Maarif Koleji öğrencilerinin buluşma gecesine katılanların önemli kısmının Kıbrıs’ta yaşamadığı, sırf bu gecede hazır olmak ve sınıf arkadaşları ile buluşmak üzere tatillerini ayarlayarak Kıbrıs’a geldikleri, geceye Avustralya, Amerika, İngiltere ve Türkiye’den katıldıkları öğrenildi. 

YOLLAR HİÇ KESİŞMEDİ

1968’de okula kaydolup 1974’te mezun olan öğrencilerin mezun olmalarının üzerinden geçen 44 yıllık süredeki yaşamlarında, yolları hiç kesişmeyen ve bu sürede hiçbir vesile ile teması olmayan sınıf arkadaşları olduğu da açığa çıktı.

Okula kayıt oluşlarının 50’nci yılı nedeniyle gerçekleştirilen buluşmada, mezuniyet tarihi itibarı ile aradan geçen 44 yıllık sürede bazı sınıf arkadaşlarının hiç görüşmedikleri, sınıf arkadaşlarını tanımakta zorlandıkları ve bu nedenle duygusal anların yaşandığı gözlemlendi. Ancak kısa sürede hatıraların canlandığı buluşma gecesinde, katılımcılar bol bol sohbet etme fırsatı yakaladılar, okul sıralarındaki günlere döndüler ve anılarla süsledikleri geceyi geç saatlere kadar sürdürdüler.

ÜÇ OKUL DEĞİŞTİLER!

 1968’de İngiliz Okulu’na (The English School) kayıt olan öğrenciler daha birinci sınıfta iken okulun adının değişmesi nedeniyle, İngiliz Koleji’nde (The English College) eğitimlerini sürdürdüler, son sınıfa geldiklerinde ve mezuniyet sınavlarına girmekte oldukları günlerde ise okulun adının yeniden değişmesi üzerine 1974 yılında Türk Maarif Koleji’nden (TMK) mezun oldular. 

uu-006.jpg

Okulun son sınıf öğrencileri olarak, 1974 yılı 19 Mayıs törenlerinde İngiliz Koleji flaması ile hazır bulunarak katılım göstermişler, ancak tören bitiminin ardından okula döndüklerinde okulun isminin yazılı olduğu panoların söküldüğünü ve okulun değiştirilen ismini taşıyan Türk Maarif Koleji yazılı panoların alel acele çakılmakta olduğunu hayretle izlemişlerdi.

SON VE İLK ÖĞRENCİLER

1968-1974 dönemi öğrencileri okula kayıtlarından mezun oldukları tarihe kadar göğüslerinde üç değişik okul arması taşımışlar; dolayısıyla 1963 sonrasında, Kıbrıs’ın güneyinde bugün halen faaliyette olan The English School’un Kıbrıs Türk kesimindeki parçası olarak Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik semtinde faaliyetlerini sürdürmüş olan İngiliz Okulu’nun son, Türk Maarif Koleji’nin ise ilk öğrencileri olmuşlar, İngiliz Koleji ise onlarla birlikte doğmuş olup, onlar mezun olmadan tarihe gömülmüştü.

h1-034.jpg

1968 yılında gerçekleştirilen İngiliz Okulu giriş sınavında okulu kazandığı ilan edilen öğrencilerin listesinin yayınlandığı Bozkurt gazetesinin ön sayfa küpürü.

h2-028.jpg

1968-1974 dönemi Türk Maarif Koleji öğrencilerinin göğsünde taşıdıkları üç değişik okul arması.

Bu haber toplam 4042 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 390 Sayısı

Adres Kıbrıs 390 Sayısı