1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 50 Boko Haram militanı öldü
50 Boko Haram militanı öldü

50 Boko Haram militanı öldü

Nijerya'da Boko Haram operasyonu

A+A-

Nijerya güvenlik güçlerinin Boko Haram militanlarının Borno eyaletindeki geçici kamplarına düzenlediği saldırıda 52 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi

Nijerya ordusunun internet sitesinden yapılan açıklamada Miyanti ve Bulungu'daki kamplara düzenlenen saldırıda 50 Boko Haram militanının yanı sıra 2 askerin öldüğü, 5 askerin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, baskında15 tüfek, 11 makinalı tüfek, çok sayıda mühimmat, bir yakıt depolama alanı, kamyonet ve motosikletler ele geçirildiği aktarıldı.
Açıklamada, Nijerya, Kamerun, Nijer ve Çad askerlerinden oluşan Çok Uluslu Ortak Görev Gücü'nün Nijerya-Nijer sınırındaki Duguri yakınında, Boko Haram militanlarının gizli deposuna düzenledikleri baskında da 18 tüfek, 5 çok amaçlı makineli tüfek, 25 el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunduğu bildirildi.

Baskın sırasında bir silah kaçakçısı şüphelisinin yakalandığı ve sorguya çekildiği belirtilen açıklamada, ayrıca başkent Abuja'da düzenlenen ayrı bir operasyonda 15 şüphelinin yanı sıra tüfek, tabanca, kılıç ve diğer silahların ele geçirildiği kaydedildi.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur