1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 50- 60 yeni başvuru
50- 60 yeni başvuru

50- 60 yeni başvuru

Kıbrıs’ın kuzeydeki köylerine geri dönmek isteyen Maronitlerin sayısında artış var

A+A-

Kıbrıslı Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, kuzeydeki “Kormakitis” (Koruçam) ve “Karpasia” (Karpaşa) köylerine geri dönmek isteyen Maronitlerden 50-60 yeni başvuru aldıklarını açıkladı.

Haravgi ve diğer gazetelere göre, Kıbrıslı Rum Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu önceki gün yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum hükümetinin kuzeydeki köylerine geri dönmek isteyen Kıbrıslı Rumlar ve Maronitlere yönelik yeniden yerleştirme programına yoğun başvuru olduğunu söyledi.

Habere göre, Fotiu, gerek tekil, gerekse aile olarak birçok başvuru almakta olduklarını belirterek, en yoğun ilginin Maronit köyleri olan Koruçam ve Karpaşa’ya olduğunu ifade etti.

“Söz konusu iki köyde ikamet edenlerin sayısının 150 olduğunu ve 150 kişinin daha buna eklendiğini” dile getiren Fotiu, “Rizokarpaso” (Dipkarpaz) ve “Ayia Triada” (Sipahi) köylerine de yeniden yerleşme başvuruları yapıldığını aktardı.

Fotiu, asker kontrolünde bulunan “Asomato” (Gözügüzel) ve “Ayia Marina” (Gürpınar) köylerine geri dönüş konusuna ilişkin olarak ise, kuzeyden zaman zaman yapılan açıklamalara karşın köy muhtarlıklarından henüz kendilerine bir talep gelmediğini söyledi.

Fotiu, geri dönüş programının bazı kriterler temelinde uygulandığını ve geri dönen kişilere verilen yardımın, aile durumlarına göre aylık 350 ila 500 Euro arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
 

Bu haber toplam 2464 defa okunmuştur
Etiketler :