1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5 TUTUKLAMA
5 TUTUKLAMA

5 TUTUKLAMA

Çok sayıda farklı kişilere ait Muhaceret Dairesi’ne ait sahte mühürlü pasaport fotokopileri, ve çalışma izini belgelerini tedavüle sürdükleri iddiasıyla, isimlerinin baş harfleri W.A.,M.F., İ.A., A.BF ve S.M.B olan şahıslar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çı

A+A-

Girne’de Muhaceret Dairesi’ne ait sahte mühürlü pasaport ve çalışma izni belgelerini tedavüle sürdüğü iddia edilen Pakistan uyruklu 5 kişi tutuklandı

Didem MENTEŞ

Girne’de 8 Mayıs’ta birçok Pakistan uyruklu şahıslara pasaport ve çalışma izni belgelerine sahte mühür vurarak belge düzenleyen ve satın aldığı iddia edilen 5 Pakistan uyruklu şahıs şüpheli olarak tutuklandı. Çok sayıda farklı kişilere ait Muhaceret Dairesi’ne ait sahte mühürlü pasaport fotokopileri, ve  çalışma izini belgelerini tedavüle sürdükleri iddiasıyla, isimlerinin baş harfleri W.A.,M.F., İ.A., A.BF ve S.M.B olan şahıslar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Yargıç Nüvit Gazi, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Egemen Metay ve zanlıları temsilen Savunma Avukatı hazır bulundu. Savcı Metay, meseleyle ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Halil Acaroğlu’nu mahkemeye tanık olarak dinletti. Acaroğlu, mahkemede yeminli şahadet vererek, olguları aktardı.

700 Euro’ya sahte pasaport
Acaroğlu, 8 Mayıs günü alınan bir ihbar üzerine 2014 yılı Eylül ayı içerisinde Girne’de, Pakistan uyruklu M.A.A’nın çalışma izni çıkarması maksadıyla AV1286011 nolu Pakistan pasaportunu, yine Pakistan uyruklu W.A.’ya verdiğini, bu şahsın çalışma izni çıkarmak için M.A.A’dan 700 Euro nakit para aldığının, pasaportu W.A’ya teslim etmesi için 700 Euro daha istediğini ancak çalışma izni mühürünün sahte olduğunun tespit edildiğini söyledi. Aynı gün Girne’de Ramadan Cemil Meydanı’nda oluşturulan bir polis ekibiyle birlikte yapılan operasyonda MG 565 plakalı araç içerisinde W.A., M.F. ve İ.A isimli şahısların tespit edildiğini söyleyen Acaroğlu, araçta yapılan aramada M.A.A’ya ait sahte olduğu düşünülen öğrenci izni için Maliye Bakanlığı Muhaceret Şubesi’ne ait mührün vurulu olduğu AV1286011 numaralı Pakistan pasaportu aracın ön sürücü koltuğunun araka gözünde bulunduğunu söyledi.

Sahte mühür vurdular
Acaroğlu, yine aynı gün söz konusu pasaport üzerinde Muhaceret Dairesi’nden yapılan kontrolde 30.9.2014- 30.9.2015 tarihlerini kapsayan öğrenci izni için Muhaceret Dairesi’ne ait mührünün sahte olduğu ve kayıtlarda bulunmadığını belirtti.  
Aynı gün 3 zanlının da suçüstü gereği tutuklanarak, celp edildiğini söyleyen polis memuru, yapılan ileri sorgulamalarında kimliği henüz tespit edilemeyen yine Pakistan uyruklu bir şahsın para karşılığı daha birçok Pakistan pasaportlarına benzer şekilde sahte mühür vurduğunun tespit edildiğini ifade etti.

İnternet cafede fotokopiler
Acaroğlu, aynı meseleyle ilgili olarak zanlı A.B.F.’nin çalışmakta olduğu Dr. Küçük Bulvarı üzerinde bulunan Blue Palace Apartmanı NO:29 Girne adresinde bulunan ve işletmeciliğini zanlı S.M.B’nin yapmakta olduğu internet cafede bir aramaya yapıldığını belirterek, arama sonucu birçok farklı kişilere ait üzerinde benzer mühür vurulu pasaport fotokopilerinin bulunduğunu aktardı.
Yine aynı gün zanlı A.B.F’nin ve S.M.B’nin meseleyle bağlantılı olarak tutuklandıklarını söyleyen Halil Acaroğlu, söz konusu meselede kullanılan mührün henüz tespit edilemediğini aktardı.

Aranan 1 şahıs var
Meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, aranmakta olan 1 kişinin olduğunu ve alınması gereken ifadeler ile bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.
Nöbetçi Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, meselenin henüz yeni başladığına ve zanlıların olayla ilgili bağlantıları olabileceğine dikkat çekerek, soruşturma maksatlı 5 zanlının da üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur