1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5 kanala uyarı, 1 kanala para cezası
5 kanala uyarı, 1 kanala para cezası

5 kanala uyarı, 1 kanala para cezası

YYK, ceza verilen yayın kuruluşlarının hangi yasa ve tüzük maddelerini ihlal ettiğiyle ilgili bilgilere yer verildi.

A+A-

Yayın Yüksek Kurulu (YYK), yasa ve tüzüklerdeki bazı kuralları ihlal ettiğini saptadığı yayınları nedeniyle 5 televizyon ve bir radyo kanalına yazılı uyarı cezası; ikinci kez aynı ihlali gerçekleştirmesi nedeniyle bir televizyon kanalına ise para cezası verme kararı aldı.

YYK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulun 13 Ağustos tarihli toplantısında yayın raporları görüşüldü. Açıklamada, ceza verilen yayın kuruluşlarının hangi yasa ve tüzük maddelerini ihlal ettiğiyle ilgili bilgilere de yer verildi.

Buna göre, Ada TV’nin, 13 Haziran tarihinde sunuculuğunu Firdevs Alpözen ve Mustafa Şah’ın yaptığı “Hem Konuşalım Hem Pişirelim” programında, “Reklam Yayın İlkeleri, Usulleri ve Reklam Gelirleri Tüzüğü”nün bazı maddelerinin ihlal edildiği saptandı.

Kanal T TV’nin, 23 Temmuz ve Genç TV’nin 22 Temmuz tarihli yayınlarında “casino” ifadesi yer alan bir markanın reklamının, değiştirilmiş şekli ile “Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Yasası”nın ve ilgili tüzüğün bazı maddelerini ihlal ettiği belirtilen YYK açıklamasında, Kıbrıs TV’de 28 Temmuz’da sunuculuğunu Serhat İncirli’nin yaptığı “Kıbrıs’ta Bugün” ve yine aynı tarihte yayımlanan yine İncirli’nin sunduğu “Haber 10” programında tüzüğün bazı maddelerinin ihlal edildiği bildirildi.

Capital FM’in haber bülteni yayınlarında sponsor kullanması nedeniyle, Reklam Tüzüğü’nü ihlal ettiği; Turkish TV’nin 3 ve 4 Ağustos tarihlerinde sunuculuğunu Gizem Karaca’nın yaptığı “Gizem ile Ecbed İlmi” programı ile 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde sunuculuğunu Emine Akkaya’nın yaptığı “Emine ile Anlat Rüyanı” programının bir başka TV’den alınarak yeniden iletim yolu ile yapıldığından yasa yanında üç tüzüğün bazı maddelerini ihlal ettiği kaydedildi.

Yine Turkish TV’nin, 5 Ağustos’ta sunuculuğunu Burak Gençcan ve Yavuz Kara’nın yaptığı “Çalışanın Hakkı” programının bir başka TV’den alınarak yeniden iletim yoluyla yapıldığını saptayan YYK, yasa ve tüzük ihlalleri nedeniyle uyarı cezası verdi.

YYK ayrıca, Genç TV’ye 22 Temmu’da sunuculuğunu Hüseyin Kıral’ın yaptığı “Sabah’ın Kıralı” programında, “Reklam Yayın İlkeleri, Usulleri ve Reklam Gelirleri Tüzüğü”nün 4 maddesini ihlal etmesi; iki maddeyi ise ikinci kez ihlalinden ötürü yasanın ilgili maddesi uyarınca 2 bin TL para cezası verilmesine oy birliği ile karar verdiğini açıkladı.

 

(tak)

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur