1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5 belediyeden TAM DESTEK
5 belediyeden TAM DESTEK

5 belediyeden TAM DESTEK

Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin 49 yıllığına özel bir şirkete kiralanmasına ilişkin sözleşmenin iptaliyle ilgili bölge halkıyla toplantı yapıldı

A+A-

Ayşe GÜLER

Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin özel bir şirkete 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşmenin Bakanlar Kurulu onayı ile iptal edilmesine bölgedeki belediyelerde de destek geldi.
İskele ilçesine bağlı 4 belediye başkanı, alınan kararı destekleyerek, halkın yanında olduklarını açıkladı.
Büyükkonuk Belediye başkanın yanı sıra Dipkarpaz, Mehmetçik ve İskele belediye başkanlarının ve Yenierenköy belediye başkan vekil yardımcısının da katıldığı toplantıda sürecin ‘uzlaşı’ yoluyla çözümlenmesi kararlaştırıldı.
Belediye başkanları vatandaşların yapacağı her türlü eylem ve mücadelesine destek vereceklerini ifade etti.

Büyükkonuk Sosyal Tesisleri Halkındır İnisiyatifi kuruldu
Öte yandan bölgede Büyükkonuk Sosyal Tesisleri Halkındır İnisiyatifi kuruldu. 28 kişiden oluşan İnisiyatif başkanlığına Halil Güney oybirliği ile seçildi. İnisiyatif, belediye meclisinin özel bir şirkete 49 yıllığına kiralanan tesisin sözleşmesinin iptal edilmesi yönünde alınan karara destek belirttiğini açıkladı.  İnisiyatif ayrıca sosyal tesislerin halkın malı olduğunu da ifade etti.

Belediye başkanları, halka destek veriyor
Toplantıya katılan belediye başkanları, söz konusu durum nedeniyle hem vatandaşların hem de ilgili firmanın mağduriyet yaşadığını savundu.
Geçmiş belediye yönetiminde halka ait olan sosyal tesislerin 49 yıllığına özel bir şirkte kiralanmasının ‘siyasi bir hata’ olarak değerlendiren belediye başkanları, bölge halkının yanında olduğunu vurguladı.
YENİDÜZEN’e konuşan belediye başkanları ayrıca sürecin uzlaşı yoluyla çözümlenmesi gerektiğine dikkat çekti.


Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu: “Firmanın mağdur olmasını istemiyoruz”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, konunun eylemsiz ve uzlaşı yoluyla çözülmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.
Sennraoğlu, ilgili firma yetkililerine çağrıda bulunarak sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için birlikte hareket etmeye davet etti.
YENİDÜZEN’e konuşan Sennaroğlu, sosyal tesislerin özel bir şirkete 49 yıllığına kiralanmasının Bakanlar Kurulu onayıyla iptali ile ilgili bölgede geçtiğimiz akşam toplantı yapıldığını söyledi.
Sennaroğlu, toplantıya bölgeden 600 kişinin yanı sıra işbirliği içerisinde çalıştıkları 4 belediye başkanının da katıldığını belirtti.
Yapılan toplantıda belediye avukatının vatandaşları süreçle ilgili bilgilendirdiğini kaydeden Sennaroğlu, ilgili firma ile görüşmek için diyalog çağrısı yapıldığını, sorunun uzlaşı yoluyla çözülmesi yönünde karar üretildiğini açıkladı.
Yaşanan süreçte ilgili firmanın da mağdur olduğunu söyleyen Sennaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş belediye yönetimi, belediyeye ait olmayan, köy komisyonuna ait yeri 49 yıllığına bir firmaya kiraladı. İlgili firma da yerin belediyeye ait olduğunu biliyordu. Ancak belediyenin böyle bir kiralama yapmaya yetkisi yok. Bu konuda Başsavcılık rapor verdi, Bakanlar Kurulu da sözleşmenin iptalini onayladı. Belediye olarak firmanın mağduriyet yaşamaması için mücadele vereceğiz”
Sennaroğlu, alınan karara bölgedeki 4 belediye başkanının da destek verdiğini dile getirdi.
Toplantı sonrasında ilgili firmanın avukatı ile görüştüğünü aktaran Sennaroğlu,  “avukata, söz konusu firma ile bir sorunumuzun olmadığını aktardık. Diyaloga açık olduğumuzu belirttik. Onlar da iyimser davrandı. Bizim amacımız firma yetkilileri ile anlaşıp, tesisinin halka iadesinin yapılarak, firmaya da teşekkürlerimizi sunmaktır”


Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun: “Bölge halkına destek veriyoruz”

Öte yandan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, siyasi bir amaç gütmeden, bölge halkına destek amaçlı toplantıya katıldığını ifade etti.
Bölgedeki belediye başkanlarının yanı sıra vatandaşların da toplantıya ilgi gösterdiğini söyleyen Coşkun, halkın sosyal tesisleri geri kazanmayı istediğini dile getirdi.
Coşkun, 5 belediye başkanın da halkın isteği doğrultusunda bir arada olduklarını vurgulayarak, bunun önemli bir mesaj içerdiğini söyledi.
“ Halk, siyasi parti gözetmeden hakkını aradı” diyen Coşkun, “bizlerde her türlü eylem ve mücadeleyi destekleyeceğiz” dedi.
Coşkun, halkın sürdüreceği hak arayışının da kavga ve gürültüden uzak bir şekilde yasal çerçeve içerisinde olması gerektiğini savundu.


Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli: “Süreç, uzlaşı yoluyla sonuçlanmalı”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise halka ait yerlerin özelleştirmesine sıcak bakmadığını söylerek, “halkın malı olan değerler, halkta kalmalı” şeklinde konuştu.
Sarıçizmeli,  Büyükkonuk’ta geçmiş yönetim döneminde halkın malı olan sosyal tesislerin 49 yıllığına bir firmaya kiralanmasının siyasi bir hata olarak değerlendirdi.
Dönemin gerek belediye yönetimi içerisindeki kişiler gerekse o dönemin hükümetinin ciddi hatasının bulunduğunu ifade eden Sarıçizmeli, yapılan hatanın bedelini bölge halkının ve ilgili firmanın ödediğini söyledi.
Sarıçizmeli, geniş katılımla önceki gün bölgede bir toplantı yapıldığını ve 5 belediye başkanının da toplantıya katılarak sürece destek verdiğini kaydetti.
Toplantıda belediye avukatının yaşanan süreç ile ilgili bölge halkını bilgilendirdiğini kaydeden Sarıçizmeli, sürecin uzlaşı yoluyla sonuçlanması gerektiğini dile getirdi.
Sarıçizmeli, mücadelenin olumlu sonuçlanması için gayret gösterileceğini düşüncesinde olduğunu da sözlerine ekledi.


İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu: “2 şekilde mağduriyet yaşanıyor”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Büyükkonuk Belediyesi’nin aldığı kararı desteklediklerini, geçtiğimiz gün yapılan toplantıya katılarak bunu bildirdiklerini söyledi.
Sadıkoğlu, söz konusu durumunda 2 şekilde mağduriyet yaşandığını dile getirerek, hem bölge halkının hem de sözleşme imzalayan firmanın mağdur olduğunu aktardı.
Köy halkının kendisine ait olan malı korumaya çalıştığını belirten Sadıkoğlu, süreç tamamlanana kadar destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.
Sadıkoğlu, yapılan toplantıya beklentisinin üzerinde katılım gerçekleştiğini de aktararak, sorunların uzlaşı yoluyla çözümlenmesi kararın alındığını, firmanın da ayni görüşte olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur