1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5 ay hapis cezasına mahkum edildi...
5 ay hapis cezasına mahkum edildi...

5 ay hapis cezasına mahkum edildi...

Mağusa’da 2016 yılı Ağustos aayı içerisinde tasarrufunda tütünle karışık 825 miligram ağırlığında uyuşturucu madde ile yakalanan sanık Ümit Kabukçu hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı...

A+A-

Mağusa’da 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde tasarrufunda tütünle karışık 825 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan sanık Ümit Kabukçu hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. 2017 yılı Eylül ayı içerisinde “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından itham edilen ve davasını kabul etmeyerek duruşmaya giden sanık Kabukçu, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından suçlu bulunarak 5 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Üzerinde tütünle karışık 825 miligram uyuşturucu bulunmuştu...

Sanık Ümit Kabukçu, 25 Ağustos 2016 yılında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince evinin önünde tespit edilmiş ve yapılan üst aramasında giymekte olduğu şortunun cebinde tütünle karışık 825 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunmuştu.

Suçlu bulundu...

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Ümit Kabukçu’yu aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu madde tasarrufu suçu için 18 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü vurgulayan Sağer, bu hususun sanığın işlemiş olduğu suçun vahametini ortaya koyduğunu söyledi. Sağer, sentetik türden uyuşturucuların kontrolsüz şekilde ve kaynağı belli olmayan kimyasal karışımlardan elde edildiğinin bir gerçek olduğunun altını çizerek, bu tür uyuşturucu türünün insan yaşamı için son derece tehlikeli olduğunun birçok bilimsel kaynakta vurgulandığını belirtti. Son 10 yıl içerisinde uyuşturucu madde ile ilgili suçların Ağır Ceza Mahkemesi gündemlerini en çok meşgul eden suç türünü oluşturduğunun görüldüğünü belirten Sağer, sanığın işlemiş olduğu bu suçun toplumun huzurunu bozucu ve kamu sağlığını tehdit edici nitelikte oluğuna dikkatleri çekti. Sağer, sanığa verilecek cezanın sanığı ıslah edici ve kamu menfaatini koruyucu nitelikte olması gerektiğini belirterek, sanığı 5 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

 

 

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur
Etiketler : , ,