1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5.200 kilo süt ürünü imha edildi
5.200 kilo süt ürünü imha edildi

5.200 kilo süt ürünü imha edildi

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin belediye sınırları içerisindeki işletmelere yönelik denetimleri kapsamında 1 Ekim ile 5 Ekim  tarihleri arasında 56 iş yeri denetlendi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor. LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin belediye sınırları içerisindeki işletmelere yönelik denetimleri kapsamında 1 Ekim ile 5 Ekim  tarihleri arasında 56 iş yeri denetlendi.

Denetimler kapsamında Yükseliş Dersanesi isimli işletmeye işyeri izni olmaması ve sağlık karnesi olmayan personel çalıştırılması nedeniyle Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi.

Asar Trading Ltd. ve Esra Ertekin Güzellik Salonu isimli işletmelerin faaliyeti  işyeri izni olmaması ve sağlık karnesiz personel çalıştırılması nedenleriyle; Silver Machine isimli işletmenin faaliyeti işyeri izni olmaması, gayrısıhhi ortamda çalışılması, işyerinde yatı olması ve sağlık karnesiz personel çalıştırılması nedenleriyle; Yılmaz Karatoprak Kebap Salonu isimli işletmenin faaliyeti ise  işyeri izni olmaması, gayrısıhhi ortamda çalışılması ve sağlık karnesiz personel çalıştırılması nedenleriyle geçici olarak durduruldu.

Ayrıca Yılmaz Karatoprak Kebap Salonu’ndan gayrısıhhi koşullar nedeniyle 1 birim ürün müsadere edildi.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 9 Market, 3 Bet Ofis, 2 Spor Salonu, 3 Gıda Deposu, 10 Kuaför Ve Berber Salonu, 3 Eğitim Merkezi, 8 Restoran, 3 Kafe, 1 Su Dolum Tesisi, 13 Oto Galeri, 1 Oto

Veteriner Dairesi ile işbirliği içerisinde denetim

Veteriner Dairesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen denetimde ise Alemdağ Trading Ltd. isimli işletmenin Veteriner Mevzuatı kapsamındaki faaliyetlerinin Veteriner Dairesi tarafından durdurulmuş olması, işyeri izninin olmaması, sağlık karnesiz personel çalıştırılması ve gayrısıhhi ortamda çalışılması nedenleriyle işletmenin faaliyeti durduruldu. Bu kapsamda işletmede bulunan 5.200 kilo muhtelif süt ürünü de müsadere ve imha edildi.


 

ALEMDAĞ GIDA’NIN FAALİYETİ DURUDURULDU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi tarafından Alemdağ Gıda’ya ait imalathanede, üretim izni bulunmayan hayvansal ürünler ( hellim, peynir) ve imalathane genelinde hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildi. Denetimlerin ardından, imalathanenin faaliyeti durduruldu.

Alemdağ Gıda, geçtiğimiz hafta Veteriner Dairesi ve LTB ekipleri tarafından denetlendi. Adı geçen firma,  faaliyete geçmesinin ardından, kaydolmak için Veteriner Dairesi’ne başvurdu. Yasal olarak bir firmanın, hale hazırda faal halde iken değil,  faaliyete geçmeden önce başvuru yapması gerekiyor. 

Firma tarafından yapılan başvuruda peynir paketleme işlemi, zeytinyağı paketleme işlemi ve bal paketleme için denetim istendi. Denetleme sırasında yıllar önce kapatılan bir başka firmanın adıyla etiketlenen süt ürünleri bulundu.  İmalathanede ise hijyen kurallarına riayet edilmediği ve çok kötü koşullarda üretim yapıldığı saptandı.

Denetimler soncunda, 5 bin 200 kilo süt ürünü imha edildi. İmha edilenler, etiketlenmemiş, tarihi geçmiş ve uygun olmayan koşullarda üretilen ürünlerdi. İmha edilen ürünlerin piyasa değeri, yaklaşık 150 bin TL olarak belirlendi. Bir miktar ürün de müsadere edildi.

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur
Etiketler : , ,