1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 46. Geleneksel İskele Festivali başladı
46. Geleneksel İskele Festivali başladı

46. Geleneksel İskele Festivali başladı

46. Geleneksel İskele Festivali önceki akşam düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

 

46. Geleneksel İskele Festivali önceki akşam düzenlenen törenle açıldı.
13 Temmuz’a kadar devam edecek olan festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber gerçekleştirdi.
Festival kapsamında ayrıca, 19. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali de gerçekleştiriliyor.
Halk Dansları Festivali’ne, KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra , Kanada, Şili, Romanya, Gürcistan ve Tayland’dan ekipler katılıyor.
46. Geleneksel İskele Festivali’nde 30’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek.
Açılış töreninde Türkçe ve İngilizce dillerinde “Barış, Dostluk, Sevgi” yazılı balonlar ile barış için güvercinler uçuruldu.
Halk Dansları Festivali’ne katılan ekiplerin gösteri sunduğu açılış töreninde, konuk ekipler ülkelerinden getirdikleri otantik hediyeleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na takdim ettiler.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber törendeki konuşmasında, Larnaka’daki festivalin kendisinin çocukluk anılarında önemli bir yeri olduğunu kaydetti.
Siber, festivalin barış, sevgi ve dostluk temasıyla gerçekleştirilmesinin çok anlamlı olduğunu, değişik folklor gösterileri ile kültürlerin bir araya getirildiğini ifade etti.
İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da, 46 yıl önce Larnaka’da yaktıkları festival ateşini büyüterek geliştirdiklerini, dünyayı saran ışık demeti haline getirdiklerini kaydetti.
Orun görev yaptığı süre içerisinde belediyecilikte büyük hizmetlere imza attıklarını, Sahil Projesi’nin bir başka örneğinin Kıbrıs’ta olmadığını kaydetti.
Demokrasinin hazmetme rejimi olduğunu söyleyen Orun, “İskele’de seçimde kaybeden yok, kazanan İskele halkı” dedi. TAK

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur