1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 40 yıllığına KİRALANDI!
40 yıllığına KİRALANDI!

40 yıllığına KİRALANDI!

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nce, Kaya Otel Grubu’na Karaoğlanoğlu’ndaki otelin ‘kat yıkımına karşı’ tahsis edilen arazi, yasallaştı.

A+A-

Didem MENTEŞ

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nce, Kaya Otel Grubu’na Karaoğlanoğlu’ndaki otelin ‘kat yıkımına karşı’ PEŞKEŞ çekilen arazi, yasallaştı.

Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yerde yasaya aykırı bir biçimde inşa edildikten sonra, YENİDÜZEN’in ısrarlı yayınları ile yargıya taşınan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kaya Otel inşaatının hemen yanındaki arazi, Bakanlar Kurulu tarafından 40 YILLIĞINA Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik LTD’e kiralandı. Karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

YENİDÜZEN, 28 Kasım 2016’da ‘kat yıkımına karşı yeni araziler’ haberiyle konuyu gündeme getirmiş, o dönem Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaya Grubu’na farklı bir alternatif yaratmak için mevcut inşaatın yanında bulunan Girne Belediyesi’ne ait iki parsel ve Turizm Bakanlığı’na ait bir parselin otele verildiğini YENİDÜZEN’e açıklamıştı.

 

Karar resmi gazetede yayınlandı

31 Ekim 2017 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında, 21 Kasım 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararına atfen, Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik LTD ile Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Devlet ve Emlak Malzeme Dairesi arasında imzalanacak Karaoğlanoğlu’ndaki P/H:XII.10E1&E2’de kain 91/3/2/1 ve 91/3/2/2 numaralı parseller, 40 yıl süreyle kira sözleşmesi imzalanması amacıyla Taşınmaz Hazine Malları Yasası uyarınca Devlet ve Emlak Malzeme Dairesi’ni yetkili kılınması kararlaştırıldı.

 

YENİDÜZEN gündeme getirmişti

Hatırlanacağı üzere YENİDÜZEN 28 Kasım 2016’da Karaoğlanoğlu’ndaki ‘kaçak kat’ nedeniyle yapımı durdurulan Kaya Otel’e, ‘yıkım’ karşılığında yeni arazi verildiğini gündeme getirmişti. 

Kaya Turistik Tesisleri’ne ait inşaat, proje dışına çıkarak kat ilavesi yaptıkları gerekçesiyle Girne Belediyesi tarafından mühürlenerek, ‘yıkım’ kararı alınması ve davalık olmasının ardından, Bakanlar Kurulu devreye girerek, otelin yanındaki araziyi şirkete kiralamıştı.

 

Turizm Bakanı doğrulamıştı

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaya Artemis Grubu’na farklı bir alternatif yaratmak için mevcut inşaatın yanında bulunan Girne Belediyesi’ne ait iki parsel ve Turizm Bakanlığı’na ait bir parselin otele verildiğini YENİDÜZEN’e açıklamıştı.

Otelin daha önce yaptığı katların yıkılmasının önünün açıldığını vurgulayan Ataoğlu, “Otele ait arazinin bitişiğindeki arazi belediyenin, ondan sonra ki arazi Turizm Bakanlığı’nın ve hemen onun yanındaki arazi de belediyenindir. Otel ile belediye anlaşma yaptıktan sonra, arada kalan parselin verilmesi durumu vardı, verildi” demişti.

Ataoğlu, söz konusu arazinin Kaya Artemis Grubu’na verilmesinin Bakanlar Kurulu’ndan geçerek, onaylandığını açıklamış ve arazinin kiralanmasıyla ilgili Kira Takdir Komisyonu’nun kira bedelini belirleyeceğini söylemişti.

Bu haber toplam 3882 defa okunmuştur
Etiketler :