1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 YIL SONRA GELEN KARAR
4 YIL SONRA GELEN KARAR

4 YIL SONRA GELEN KARAR

Dört yıl önce çalıştığı Sunsel Ltd isimli pazarlama şirketinde, yaklaşık 40 bin TL’yi zimmetine geçirerek sirkat eden ve kumarhanede harcayan sanık Hidayet Koncaoğlu, 39 davadan suçlu bulunarak mahkum edildi. Hidayet Koncaoğlu mahkeme tarafından 2 yıl ha

A+A-

Didem MENTEŞ

Dört yıl önce çalıştığı Sunsel Ltd isimli pazarlama şirketinde, yaklaşık 40 bin TL’yi zimmetine geçirerek sirkat eden sanık Hidayet Koncaoğlu, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2009 Kasım ve Temmuz 2010 tarihleri arasında meydana gelen olayla ilgili, Savcılığın davalarını geç tamamlaması nedeniyle, dört yıl sonra yargılanan sanık Koncaoğlu aleyhine getirilen 39 davadan suçlu bulundu. Hidayet Koncaoğlu dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılarak, hapse mahkum edildi.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Aliye Özçınar ve Savunma Avukatı mahkemede hazır bulundu.

39 dava
Heyet adına dava kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın öne sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Sanığın şirket tarafından kendisine verilen malları askeri kantinlere ve diğer marketlere verdiği ancak farklı makbuzlar keserek zimmetine 40 bin 695 TL’yi sirkat ettiğini söyleyen Yargıç, sanığın şirketin muhasebesine başka makbuzlar vererek, sahte evrak düzenleyerek tedavüle sürdüğünü belirtti. Sanığın polise verdiği ifadesinde söz konusu paraları kumarhanede yediğini söylediğini aktaran Yargıç, sanığın zimmetine geçirdiği miktarı tazmin etmediğini söyledi.

‘Müstahdem tarafından sirkat’ ve ‘sahte belge düzenleme’
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın son zamanlarda artış gösteren ‘müstahdem tarafından sirkat’ ve ‘sahte belge düzenleme’ suçlarının ciddiyetine değinerek, bu tür suçlara ağır cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. Bahse konu para miktarının yüksek olduğuna ve tazmin edilmemesinin sanığın lehine bir durum olduğunu aktaran Esendağlı, sanığın uzun süre içerisinde bu suçu işlediğini biranlık bir hatanın söz konusu olmadığını söyledi.

Suçlu bulundu
Davanın dört yıldır görülemediğini ve bunda sanığın bir katkısı olamadığına dikkat çeken Yargıç, Savcılığın davalarını hazırlamasında geç kalmasının sanığın lehine bir durum olarak değerlendirildiğini aktardı. Sanığın kişisel ve ailevi durumu başta olmak üzere lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirten Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanık Hidayet Koncaoğlu’nun 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur