1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 yıl sonra gelen hapis cezası…
4 yıl sonra gelen hapis cezası…

4 yıl sonra gelen hapis cezası…

Pile’de 2013 yılı Ekim ayı içerisinde arkadaşıyla birlikte “Best Friend” isimli bara giden ve içtiği içeceklerin parasını ödemediği gerekçesiyle olay çıkaran Vehbi Alibeyoğlu, dün mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Pile’de 2013 yılı Ekim ayı içerisinde arkadaşıyla birlikte “Best Friend” isimli bara giden ve içtiği içeceklerin parasını ödemediği gerekçesiyle konu barın işletmecisi ile arasında çıkan sözlü tartışmanın ardından av tüfeği ile toplam 6 el ateş eden Vehbi Alibeyoğlu, 4 yılın ardından dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Şiddet tehdidi” ve “Kasti hasar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Alibeyoğlu 18 ay hapis yatacak.

 

6 el ateş etmişti…

Sanık Vehbi Alibeyoğlu yanında bir arkadaşı ile birlikte 14 Ekim 2013 tarihinde Pile’de bulunan “Best Friend” isimli iş yerinde oturduğu sırada konu iş yerinin işletmecisi sanık Alibeyoğlu’nun yanına gelerek sanığın önceden içtiği içeceklerin ödenmemiş borcu olan 30 Euro parayı talep etmişti. Sanık herhangi bir borcu olmadığını söylese de ısrarlı olmamış ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşı bir kişiye içki ısmarlayarak, ısmarladığı içkinin parasını iş yeri işletmecisine ödemeden oradan ayrılmıştı.  Sanık arkadaşını evine bıraktıktan sonra “Best Friend” isimli iş yerine geri dönmüştü. İş yeri işletmecisi ise sanığın ödemediği içeceklerin parası hakkında sanıkla sözlü tartışmaya başlamış ve orada bulunan Hüseyin Küçükpergamalı isimli kişi de tartışmaya dahil olmuştu. Sanık Alibeyoğlu, Küçükpergamalı’nın üzerine yürümek isterken düşerek yüzünü masaya vurması üzerine Küçükpergamalı’ya hitaben “Şimdi seni vuracağım, öldüreceğim” diyerek şiddet tehdidinde bulunmuş ve oradan ayrılmıştı. Sanık Alibeyoğlu, ayni gün Pile’de bulunan evine giderek adına kayıtlı av tüfeği ile 6 adet canlı av tüfeği fişeklerini alıp JT 714 plakalı aracına koyarak “Best Friend” isimli iş yerinin önüne gelerek havaya 1 el ateş etmişti. Sanık daha sonra konu işyerinin ön cephesine 1 el ateş edip kapalı durumdaki kapısına tekme atarak hasara uğrattıktan sonra içeriye girmiş ve iş yeri içerisinde önce havaya 1 el ateş ederek Küçükpergamalı’ya hitaben “Çık dışarı. Gel. Seni öldüreceğim” diyerek şiddet tehdidinde bulunmuştu. Sanık daha sonra duvarda asılı bulunan televizyona ateş etmiş ve aracına geri dönerek oradan ayrılmıştı. Ayni gün sanığın evinde polis tarafından arama yapılmış ve 101 adet fişek bulunarak emare alınmıştı. Yapılan araştırmalarda ise sanığın 14 Ekim 2013 tarihinde ateşli silah taşıması için özel izninin olmadığı tespit edilmişti.

 

“Kişilerin can güvenliğini tehlike altına soktu…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, sanık Vehbi Alibeyoğlu’nu itham edildiği davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın işlemiş olduğu davalara konu “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” suçlarının çok büyük riskler barındıran suçlar olduğuna dikkatleri çeken Soytaç, ateşli silah ve patlayıcı maddelerin kişi güvenliğini ciddi surette tehdit ettiğini ve kullanılmaları halinde çok vahim sonuçların meydana gelebileceğini belirtti. Soytaç, yalnız ülkemizde değil tüm dünyada ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma ve tasarrufu için sıkı denetimler yapıldığını dile getirerek, özel izinle ruhsat sahibi olmanın koşul olduğunu açıkladı. Sanık Alibeyoğlu’nun av tüfeğini kanunsuz olarak tasarruf edip taşımanın yanında “Best Friend” isimli iş yerinin gerek önünde havaya ateş ederek gerekse iş yeri içerisinde bir takım eşyalara ateş ederek kişilerin can güvenliğini büyük bir tehlike altına soktuğunu belirten Soytaç, hiç kimsenin her ne saik ile olursa olsun başka birine şiddet tehdidinde bulunmaya ve onların huzurunu bozmaya hakkının olmadığını söyledi. Soytaç, sanığa ceza takdir ederken sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususları birlikte değerlendirdiklerini belirterek, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğu kanaatine vardıklarını açıkladı. Soytaç, sanığı birlikte çekilmek üzere “Kanunsuz ateşli silah taşıma” davasından 12ay,  “Kanunsuz ateşli silah kullanma” davasından 18 ay, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” davasından12 ay, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” davasından 9 ay, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” davasından 9 ay, “Şiddet tehdidi” davasından 9 ay ve “Kasti hasar” davasından 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. Sanık Alibeyoğlu, 18 ay hapis yatacak.

Bu haber toplam 5338 defa okunmuştur
Etiketler :