1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 yıl hapis kararı
4 yıl hapis kararı

4 yıl hapis kararı

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübünü 2016 yılı Kasım ayı içerisinde açarak başkanın odasından çelik kasayı çalan sanık İbrahim Lekesiz dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübünü 2016 yılı Kasım ayı içerisinde açarak başlanın odasından çelik kasayı çalan sanık İbrahim Lekesiz dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Bina açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Lekesiz 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Başkan odasının camını kırarak içeriye girmişti...

Sanık İbrahim Lekesiz, 15 Kasım-16 Kasım 2016 tarihleri arasında Mağusa Türk Gücü (MTG) kulüp binasındaki başkan odasının camını taşla kırarak hasara uğrattıktan sonra içeriye girmiş ve çelik kasayı sirkat etmişti. Yapılan şikayet üzerine polis ekipleri tarafından olay yerinde inceleme başlatmış ve bina içerisinde ve dışarında kan izlerine rastlamışlardı. Polis başlattığı tahkikat kapsamında olay yeri çevresinde bulunan güvenlik kameraları kayıtlarını incelemeye almış ve sanık İbrahim Lekesiz’i tespit etmişti. 16 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan sanık Lekesiz’den alınan kan örneği ile olay yerinde bulunan kan örneklerinde yapılan DNA analizinin sonucunda ise olay yerinde bulunan kan örneklerinin Lekesiz’e ait olduğu tespit edilmişti.

8 Kasım 2016 tarihinde benzeri suçlardan beraat etmişti...

Benzeri suçlardan 9 sabıkası bulunan sanık İbrahim Lekesiz, son olarak yine “Bina açma” ve “Sirkat” davalarından 28 Nisan 2015 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 6 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Aldığı cezayı fazla bulan sanık Lekesiz, Yüksek Mahkemeye başvurmuş ve 8 Kasım 2016 tarihinde beraat etmişti. Sanık Lekesiz, beraat ettikten 1 hafta sonra bu kez Mağusa Türk Gücü Spor Kulübünü açarak başkanın odasından çelik kasayı sirkat etmişti.

Esendağlı: “Gereken dersi almadı...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Melek Esendağlı, sanık İbrahim Lekesiz’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanık Lekesiz’in MTG Spor Kulübünün başkan odasının camını taşla kırarak içeriye girdiğini ve çelik kasayı sirkat ettiğini anımsatarak sanığın nitelikli fiille konu suçu işlediğini belirtti. Esendağlı, sanığın “Bina açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından 9 ayrı sabıkası bulunduğuna dikkatleri çekerek, sanığın daha önce 3 yıl ve 2 yıl hapis cezası aldığını belirtti. Sanığın bu mahkumiyetlerden gereken dersi almadığını ve ayni suçları işlediğini ifade eden Esendağlı, sanığın daha önceden işlediği benzeri suçlardan dolayı 8 Kasım 2015 tarihinde Yüksek Mahkeme tarafından beraat ettirildiğini ve cezaevinden tahliye olduktan 1 hafta sonra yine benzeri bir suçu işlediğini söyledi.

7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Melek Esendağlı, “Bina açma” suçunun 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilen ciddi bir suç olduğunu belirterek, bu tür suçların toplum bireylerini tedirgin eden suçlardan olup yaygınlaşan suçlar arasında yer aldığının altını çizdi. Kamu menfaatinin korunması için sanığa uzun süreli bir hapis cezası verilmesi gerektiğini belirten Esendağlı, sanık İbrahim Lekesiz’i 4 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

 

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
Etiketler : , ,