1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi...
4 yıl hapis cezasına mahkum edildi...

4 yıl hapis cezasına mahkum edildi...

Mağusa’da 2017 yılı Şubat ve Mart aylarında 2 farklı soygun suçu işleyen Osarieme George Osaruwese dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Mağusa’da 2017 yılı Şubat ve Mart aylarında 2 farklı soygun suçu işleyen sanık Osarieme George Osaruwese dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Soygun”, “Çalmak kasti ile eylemli bir saldırıda bulunmak” ve “Ciddi darp” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Osaruwese 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

2 bayandan zorla eşyalarını almıştı...

Sanık Osarieme George Osaruwese, 2 Şubat 2017 tarihinde gece saat 19:30’da Mağusa’da Hasan Barbaçolli Sokak ile Akasya Sokak arasında bulunan toprak yol içerisinde yürüyen Yasemin Öğdü isimli bayanın arkasından yaklaşarak “Telefon telefon” diye bağırmış, müşteki ise korkup kaçmak isterken yere düşmüştü. Müştekinin yere düşmesini fırsat bilen sanık Osaruwese ise müştekinin ensesinden tutarak ve kolunu dirsek kısmından tutarak müştekiye ait telefonu, para cüzdanını, 1350 TL nakit parasını, kredi kartını ve bankamatik kartını zorla alarak soygun suçunu işlemişti. Sanık 2017 yılı Mart ayında ise yine gece yolda yürüyen başka bir bayana birbirine bantlanmış 2 kurşun kalemi sallayarak zorla cep telefonunu almak suretiyle soygun suçunu işlemişti. Polise giden şikayet üzerine başlatılan tahkikatta sanık tespit edilerek tutuklanmış ve mahkemeye huzuruna çıkarılmıştı. Müşteki Yasemin Öğdü ise gazetede sanığın fotoğrafını görünce cep telefonunu, parasını ve banka kartlarını sirkat eden sanığı tanımıştı.

Soygun suçu için müebbet hapise kadar ceza öngürülüyor...

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Osarieme George Osaruwese’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum edildiği “Soygun” suçu için 14 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Sağer, ancak bu suçu işleyen kişinin silah veya saldırı silahı taşıması halinde, soygundan önce veya sonrasında müştekiyi darp etmesi, yaralaması veya fiziksel şiddet kullanması halinde “Soygun” suçu için müebbet hapis cezasına kadar ceza öngörüldüğünü açıkladı. Sağer, ayrıca sanığın işlemiş olduğu “Çalmak kastıyla eylemli bir saldırıda bulunma” suçu için 3 yıla kadar, “Ciddi darp” suçu için ise yine 3 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirtti. Sanığın soygun suçunu işlemeden önce müşteki Yasemin Öğdü’nün ensesini tutarak ve kolunu dirsek kısmından bükerek müştekiye fiziksel şiddet uyguladığını belirten Sağer, ikinci müştekiye ise bir birine bantlanmış 2 kalemi sallamak suretiyle eylemli bir saldırıda bulunduğunu söyledi. Sağer, herkesin barış, huzur ve güven içinde yaşama hakkına ve vücut bütünlüğü hakkına sahip olduğuna dikkatleri çekerek, bu tür suçları işleyen kişilere ciddi cezalar verilmesinin gerektiğini belirtti. Sanığa caydırıcı ve etkin bir cezanın verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Sağer, sanığı 4 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

 

Bu haber toplam 2357 defa okunmuştur
Etiketler : , ,