1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 4. Taşkent Kültür Festivali başlıyor
4. Taşkent Kültür Festivali başlıyor

4. Taşkent Kültür Festivali başlıyor

Hafta sonu yapılacak festivalde konserler verilecek, tiyatrolar sahnelenecek, sergiler açılacak, halk dansları sunulacak

A+A-

 

 

“Kıbrıs Kültürünü Taşkent’te Yaşayalım, Yaşatalım” sloganıyla organize edilen 4. Taşkent Kültür Festivali yarın başlıyor. İki gün sürecek festival pazar akşamı sona erecek.

Dikmen Belediyesi’nin katkılarıyla, Aşağı Taşkent ve Yukarı Taşkent muhtarlarının işbirliğiyle düzenlenecek festivalde sergiler, konserler, tiyatro oyunları gibi birçok etkinlik yer alacak.

Dikmen Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Taşkent Şehitliği’nde yarın saat 17.45’te saygı duruşunun ardından kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalde, açılış konuşmaları yapılacak.

Stantların ve Taşcıoğlu eski eşya sergisinin tanıtımı, Dikmen Gençlik Merkezi halk dansları ve Güney Mesarya Halk Tiyatrosu ekibi “Şaman” oyunu, TAVDER tiyatro ekibinin skeç ve parodileri yer alacak. Gecenin sonunda ise “Sultan ve Grup Türbülans” konser verecek.

17 Mayıs Pazar sabahı saat 07.30’da Dağcılık Derneği ile Taşkent Piknik Alanı’nda dağ yürüyüşü yapılacak.

Yürüyüş ekibiyle birlikte Taşkent piknik alanında köy kahvaltısı da yapılacak.

Yürüyüş sonrasında saat 14.00’te festival alanında nostaljik eğlenceli oyunlar oynanacak.

Özgür Adımlar Kültür Sanat Derneği’nin halk dansları gösterisinin ardından UKÜ öğrencilerinin ‘International Night’ gösterileri, piyango çekilişi, plaket takdimi yapılacak.

Festival “Alkapon ve Grup Telex” konseriyle sona erecek.

(tak)

Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur