1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 ölümlü kazanın yargısında sona doğru
4 ölümlü kazanın yargısında sona doğru

4 ölümlü kazanın yargısında sona doğru

20 Ocak 2014’te meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebep olduğu suçlamasıyla yargılanan Çiğdem Altınfincan ile ilgili yargı süreci tamamlandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Dört öğretim görevlisinin 20 Ocak 2014’de Türkeli kavşağında hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yargı sürecinde sona gelindi. Kazaya sebebiyet verdiği iddiasıyla yargılanan Çiğdem Altınfincan’ın önceki günkü duruşmada tüm suçlamaları kabul etmesi ardından dava 'karara' kaldı. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, 10 davadan yargılayacağı sanık Çiğdem Altınfincan ile ilgili kararını açıklamak üzere duruşmayı 2 Şubat Pazartesi gününe erteledi.  Son duruşmada İddia ve Savunma Makamları son kez ithamlarını yaparak taleplerini ortaya koydu.

Taraflar son hitaplarını yaptı
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergün Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Süleyman Dolmacı hazır bulundu. Savcı Kızılokgil, son hitabını yapıp kazayla ilgili bilgi verdi ve kaza yeri, polis, ölüm ve otopsi raporlarını emare olarak mahkemeye sundu. Kızılokgil, söz konusu emare ve olgular ışığında davasını ispatladığını dile getirdi.

Avukat mülayim davranılmasını istedi
Savunma Avukatı Dolmacı da müvekkilinin iyi niyet yaklaşımına dikkat çekerek, suçunu kabul ettiğini söyledi. Sanığın yaşadıklarının ve yaşını göz önünde bulundurulmasını söyleyen Dolmacı, yollardaki güven eksikliğinin de dikkate alınmasını talep etti. Kazanın dikkatsizlik ve sürat yanında büyük bir de şanssızlık olduğunu, aynı yolda defalarca bir araca aynı hareketin yapılması halinde böyle bir kazanın söz konusu olamayacağını söyleyen Avukat, binde bir yaşanan bu kazanın büyük şansızlık olduğunu ve sanığa mülayim davranılmasını talep etti. 

Son karar 2 Şubat’ta…
Tarafların son hitaplarını dinleyen Ağır Ceza Heyeti, tüm olguları değerlendirmek ve davayı karara bağlamak üzere duruşmayı son kez erteledi. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, sanık Çiğdem Altınfincan ile ilgili trafik kazası dava kararını 2 Şubat 2015 Pazartesi günü sabahı açıklayacağını dile getirdi.

“Bu ızdırabı kaldıramam” diyerek davaları kabul etmişti

Hatırlanacağı üzere bir önceki duruşmada, kaza sonrasında çekilen video görüntülerinin Mahkemede gösterilmesi ardından, daha önce ‘süratli sürüş’ davalarını kabul etmeyen sanık, kararını değiştirerek tüm davalarını kabul ettiğini açıklamıştı. 
Altınfincan, avukatı aracılığıyla mahkemeye yaptığı beyanda, kazada hayatını kaybeden kişilerin ailelerin, duruşma başladığı gün itibariyle ayni acıları yaşamaya tekrar başladıklarını ve bu ızdırabı ne onların ne de kendisinin kaldıracağını yazdığını ve davanın bir an önce bitmesini istediğini ifade etmişti.

Kaza nasıl olmuştu?

20 Ocak 2014 tarihinde, saat 17.30 sularında, Lefkoşa – Güzelyurt istikametinde, LF 750 plakalı aracı ile seyir halinde olan Çiğdem Altınfincan; aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu, Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek aracıyla karşı şeride geçmişti. Çiğdem Altınfincan’ın kullandığı araç,  karşı şeride geçtikten sonra yükselerek, önce Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 850 plakalı araca çarpmış,  çarpmanın etkisiyle takla atarak, Naci Kanatlı yönetimindeki FZ 484 plakalı aracın tavanına da çarpıp, yol içerisinde ters şekilde durmuştu. Kaza sonrası Çiğdem Altınfincan yaralanırken, JU 850 plakalı araç içerisindeki Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Figen Arkın kaza yerinde hayatlarını kaybetmişti. Dilek Yılmaz ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak 1 Şubat günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Altnfincan’ın ikinci olarak çarptığı FZ 484 plakalı araç içerisindeki Süheyla Kanatlı da yaralanırken, eşi Naci ve kızları Fethiye Kanatlı ise hafif yaralanmıştı.

Bu haber toplam 4505 defa okunmuştur