1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘4 ölümlü’ kaza duruşması 12 Kasım’da
‘4 ölümlü’ kaza duruşması 12 Kasım’da

‘4 ölümlü’ kaza duruşması 12 Kasım’da

Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu bulunan ve 22 Ekim’de davası görüşülmeye başlanan Çiğdem Altınfincan, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet vermek” ve “halka tehlike a

A+A-

Ocak ayında 4 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanmakta olan Çiğdem Altınfincan davası, Avukatın rahatsızlığı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi

Didem MENTEŞ

Türkeli kavşağında, 20 Ocak günü meydana gelen feci kazada 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilen Çiğdem Altınfincan davası 12 Kasım’a ertelendi. Dava Avukatı Süleyman Dolmacı’nın rahatsız olması nedeniyle, Heyet oturumu ileri bir tarihe tehir etti. Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu bulunan ve 22 Ekim’de davası görüşülmeye başlanan Çiğdem Altınfincan, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet vermek” ve “halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş ve birinin ölümüne sebebiyet verme” suçlarından itham edilmişti. Altınfincan,   aleyhine getirilen ‘tedbirlisizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasını kabul ederken, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş” suçlamalarını reddetmişti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen dava dün Savunma Avukatı Süleyman Dolmacı’nın rahatsızlığı nedeniyle Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran tarafından 12 Kasım Çarşamba gününe tehir edildi.


Olay nasıl olmuştu?
20 Ocak 2014 tarihinde, saat 17.30 sularında, Lefkoşa – Güzelyurt istikametinde, LF 750 plakalı aracı ile seyir halinde olan Çiğdem Altınfincan’ın; aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu, Türkeli kavşağında direksiyon hakimiyetini kaybederek aracıyla karşı şeride geçtiği belirtilmişti. Karşı şeride geçen aracın yükselerek, önce Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki JU 850 plakalı araca çarptığı, çarpmanın etkisiyle takla atarak, Naci Kanatlı yönetimindeki FZ 484 plakalı aracın tavanına çarpıp, yol içerisinde ters şekilde durduğu aktarılmıştı. Kaza sonrası Çiğdem Altınfincan yaralanırken, JU 850 plakalı araç içerisindeki Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Figen Arkın’ın kaza yerinde hayatlarını kaybetmişti. Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak 1 Şubat günü yaşam mücadelesini kaybetmişti. Altnfincan’ın ikinci olarak çarptığı FZ 484 plakalı araç içerisindeki Süheyla Kanatlı da ağır yaralanırken, eşi Naci ve kızları Fethiye Kanatlı ise hafif yaralanmıştı.

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur