1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “4. Kıbrıs Rakı Festivali” başlıyor!
“4. Kıbrıs Rakı Festivali” başlıyor!

“4. Kıbrıs Rakı Festivali” başlıyor!

. Lezzet, muhabbet ve eglence dolu festival her yıl biraz daha büyüp, biraz daha kalabalıklaşıyor ve gittikçe daha fazla ses getiriyor.

A+A-

 

Mayıs ayında Kıbrıs’ta gelenek haline gelen, Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı sponsorluğunda, Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği işbirliği ile düzenlenen 4. Kıbrıs Rakı Festivali başlıyor. Lezzet, muhabbet ve eglence dolu festival her yıl biraz daha büyüp, biraz daha kalabalıklaşıyor ve gittikçe daha fazla ses getiriyor. Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da bu yıl da birbirinden coşkulu sürprizlerle rakı severler ile buluşacak olan festival 16-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Lider rakı markası Yeni Rakı ve kendine has lezzetiyle rakı severlerin tercihi olmayı sürdüren Tekirdağ Rakısı sponsorluğunda, Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği işbirliği ile “4. Kıbrıs Rakı Festivali”, 16-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Kıbrıs Rakı Festivali kapsamında, tam 8 gün boyunca Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da anlaşmalı mekanlarda düzenlenecek özel etkinlikler ile rakı severleri yine tadına doyulmaz lezzet, muhabbet ve eğlence bekliyor olacak.

Bu yılki festivalde neler yok ki!

Türkiye’de, hemen hemen tüm şehirlerde sahne alan ve hangi meyhanelerde çıkacakları tüketiciler tarafından takip edilen Anason Orkestrası, 4. Kıbrıs Rakı Festivali boyunca 3 şehirde 8 ayrı noktada rakı severler ile buluşacak. Her akşam farklı bir restoranda sahne alacak olan Anason Orkestrası, eski 45’likler ve çok sevilen şarkılar ile Kıbrıs Rakı Festivali’nin misafirlerinin eğlencesine eşlik edecek, coşturacak ve gecelerini unutulmaz kılacak.

Refika Birgül ve mucizevi lezzetleri de festivalde olacak

Kıbrıs Rakı Festivali’ni duyduğunda bir Kıbrıslı olarak çok heyecanlandığını belirten Refika Birgül de festivalin ilk günü olan 16 Mayıs akşamı Dökme Et’de “Kıbrıs Havasında Anason Kokulu Özel Mezeler” isimli bir workshop düzenleyecek. Saat 18:30’da başlayacak olan workshop’ta rakıya uyumlu mezeler yapmayı öğretecek olan Refika Birgül, ardından mekanda kurulacak dev rakı masasında etkinliğe katılacak misafirler  ile birlikte kendi hazırladıkları mezeleri yiyecek ve keyifli bir sohbet gerçekleştirecek. Kıbrıs Rakı Festivali projesinde yer almaktan büyük heyecan duyan Refika Birgül, meze ve rakıyı ne kadar sevdigine ilişkin sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıyor. 16 Mayıs Cumartesi akşamı Girne’de bulunan Dökme Et’in açık alanında gerçekleştirilecek Refika Bilgül workshop’unun ardından Anason Orkestrası sahne alacak.

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars da gelecek

Muhteşem sahne performansı ile Kıbrıs Rakı Festivali’nde bu senenin sürprizlerinden biri de Ayhan Sicimoglu olacak. Girne’deki Ambiance Restaurant’ta 18 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20:30’da sahne alacak olan Ayhan Sicimoglu ve Latin All Stars ekibi, alaturka şarkılar ile festivalin yıldızlarından biri olacak.

Girne Limanı bu kez Gökhan Türkmen ile coşacak

Kıbrıs Rakı Festivali’nin kapanış etkinliği bu yıl 23 Mayıs Cumartesi günü Girne Limanı’nda gerçekleştirilecek. Birbirinden renkli aktivitelerin yer alacağı kapanış gecesinde geçtiğimiz yıllarda önünde kuyrukların oluştuğu rakı üretiminin tüm süreçlerini gösteren Rakı Atölyesi ile katılımcılar yine üzümün rakıya dönüşümünün yolculuğuna çıkarılacaklar. Girne Limanı’ndaki festivale katılanlar birbirinden eğlenceli aktivitelerden yararlanabilecekler ve festivaldeki en renkli, en güzel anlarını, Girne Limanı’nın girişine yerleştirilen Kıbrıs Rakı Festivali heykelinin önünde çektirecekleri fotoğraflarla ölümsüzleştirebilecekler. Saat 20:00’de Anason Orkestrası’nın performansı ile başlayacak olan eğlence, dillerden düşmeyen şarkıları ile gecenin yıldızı olan Gökhan Türkmen ile doruğa ulaşacak. Kıbrıs Rakı Festivali’nin kapanış gecesinde Girne Limanı’nda Kıbrıs halkıyla buluşacak olan Gökhan Türkmen, müzik, eğlence, anason kokusu ve heyecan dolu bu gecede rakı severleri coşturacak. Gökhan Türkmen, üç senedir duyduğu Kıbrıs Rakı Festivali’nde bu sene yer almış olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye’den özel tur ile 1500 kişi festival için ülkemize gelecek

Ünü ülke sınırlarını aşan Kıbrıs Rakı Festivali’ne yönelik bu yıl Jolly Tour ve Corporate Weekend işbirliği ile Türkiye’den 25 yaş üstü profesyonellerden oluşan 1500 kişi katılacak.

4. Kıbrıs Rakı Festivali’nin birbirinden renkli etkinliklerle dolu takvimi için www.kıbrısrakifestivali.com adresi ziyaret edilebilir. Şimdiden yoğun ilgi gören festivale dahil olan Girne, Lefkoşa ve Mağusa’daki toplam 21 farklı mekan ve Girne Limanı’ndaki tüm restoranlar için önceden rezervasyon yaptırılması tavsiye ediliyor.

4. Kıbrıs Rakı Festivali ile ilgili detaylı bilgi edinmek için www.facebook.com/kibrisrakifestivali  ve www.twitter.com/kibrisrakifest takip edebilebilir.
 

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur