1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği 12 Nisan'da
4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği 12 Nisanda

4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği 12 Nisan'da

4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği, 12 Nisan Pazar günü Kalavaç'ta yapılacak.

A+A-

4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği, 12 Nisan Pazar günü Kalavaç'ta yapılacak.

Dünya Sanat Günü kapsamında, Kalavaç Muhtarlığı, Değirmenlik Belediyesi ve Kültür Dairesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik saat 10.00’da başlayacak.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı, 4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği’nde dünyaya bir kez daha barış ve dostluk mesajı verileceğini vurguladı.

“Biz Kıbrıslı Türkler, sanatçıları, yazarları, çizerleriyle sanatın her dalında tüm dünyada vardık, var olacağız” diyen Meraklı, bu etkinliğin sanatın ve kültürün barışın sağlanmasında en büyük etken olduğunun bilinciyle düzenlendiğini vurguladı.

“KALAVAÇ, KIBRISLI TÜRKLERİN KÜLTÜRÜNÜN EN İYİ YAŞATILDIĞI OTANTİK KÖYLERDEN BİRİ”

Kıbrıs’ın güzelliklerle dolu ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi konusundaki ortak hedefe işaret eden Ömer Meraklı, Kalavaç’ın, Kıbrıslı Türk kültürünün, örflerinin, adetlerinin ve geleneklerinin en iyi yaşatıldığı ve yaşatılması için çalışılan otantik bir köy olduğunu belirtti.

Meraklı, 4. Gıbrızlı Kültür ve Sanat Etkinliği programı konusunda da bilgi vererek, etkinlikte Kıbrıs’a özgü müzikleri, halk oyunları, şiir dinletileri, sanatçılarla söyleşiler, şölen ve eğlencelerin gerçekleşeceğini kaydetti.

Tüm halkı etkinliğe davet eden Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı, “Sanatçılarımızı ve sanata ilgi duyan herkesi birlik, beraberlik içinde hareket ederek, ‘vardık, varolacağız’ demeye de çağırıyoruz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur