1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3’er bin TL’lik teminata bağlandılar
3’er bin TL’lik teminata bağlandılar

3’er bin TL’lik teminata bağlandılar

Girne’de çarşı bölgesinde faaliyet gösteren Ertan Market’e müşteri olarak giren ve 500 TL değerindeki 1 şişe alkollü içkiyi sirkat ettikleri esnada işyeri sahibi tarafından suçüstü yakalanan iki zanlı aleyhindeki soruşturma tamamlandı

A+A-

Girne’de çarşı bölgesinde faaliyet gösteren Ertan Market’e müşteri olarak giren ve 500 TL değerindeki 1 şişe alkollü içkiyi sirkat ettikleri esnada işyeri sahibi tarafından suçüstü yakalanan iki zanlı aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Zanlılar Ö.Y ile Ş.S, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün Girne Kaza Mahkemesi’nde teminat duruşmasına çıkarıldı ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Kader Artan olayla ilgili bulguları aktardı.

Artan, zanlılar Ö.Y ile Ş.S 28 Ekim günü Girne’de meydana gelen “Sirkat” suçundan methaldar olduklarını belirten polis memuru Kader Artan, Ertan Market isimli işyerine müşteri olarak giren zanlıların 500 TL değerinde 1 şişe alkollü içki sirkat ettiklerini ifade etti. Artan, zanlı Ö.Y market sahibi tarafından suçüstü yakalanarak alıkonulduğunu, zanlı Ş.S ise tespit edilerek kısa süre içerisinde gözaltına alındığını açıkladı. Meseleyle ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten polis memuru Kader Artan, ülkemizde çalışma izinli statüsünde bulunan zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp, tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulması, 3’er bin TL’lik nakdi teminat yatırmaları karşılığında yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 1853 defa okunmuştur
Etiketler : ,