1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3’er bin TL ile serbest kalacaklar…
3’er bin TL ile serbest kalacaklar…

3’er bin TL ile serbest kalacaklar…

İskele kavşağında arabalarında yapılan aramada 1 buçuk gram uyuşturucu madde ile yakalanan zanlılar dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gece İskele Kavşağında
arabalarında yapılan aramada 1 buçuk gram uyuşturucu madde ve içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara izmariti ile yakalandığı iddia edilen zanlı E.F, M.Y, H.A ve B.K’nin ve konu uyuşturucu maddeyi temin ettikleri zanlı U.D dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

Tahkikat tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy,1 Nisan tarihinde zanlı E.F, M.Y, H.A, B.K ve U.D aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirtti. Özdesoy, zanlı E.F, M.Y, H.A ve B.K’e “2 gr uyuşturucu madde alma ve tasarruf” davaları, zanlı U.D’e ise “6 gr uyuşturucu madde ithal, verme ve tasarruf” davalarının getirildiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını yineleyen Özdesoy, tüm zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı E.F, M.Y, H.A, B.K ve U.D’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi. Ayrıca Toroslu, zanlıların teminat şartlarını yerine getirememesi halinde 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur