1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “38. Güzelyurt Portakal Festivali” sona erdi
“38. Güzelyurt Portakal Festivali” sona erdi

“38. Güzelyurt Portakal Festivali” sona erdi

Birçok hediyenin dağıtıldığı gecede, 17 gün boyunca halka ücretsiz dağıtılan piyangonun çekilişi de yapıldı.

A+A-

 

“38. Güzelyurt Portakal Festivali” dün akşam final gecesiyle sona erdi.

Festival Gösteri Merkezi’nde düzenlenen gecede Murat Kekilli konser verirken, akrobasi gösterileri gerçekleştirildi.

Birçok hediyenin dağıtıldığı gecede, 17 gün boyunca halka ücretsiz dağıtılan piyangonun çekilişi de yapıldı.

Final gecesine TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Zeki Manicioğlu, bölge milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

ÖZÇINAR

Final gecesi Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın konuşmasıyla başladı. Özçınar, Güzelyurt Portakal Festivali’nin bugünlere gelmesinde halkın desteğinin önemine vurgu yaparak, festivalin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Güzelyurt Portakal Festivali’nin günden güne geliştiğine dikkat çekerek, emeği geçen herkesi kutladı. Özçınar, Halil İbrahim Akça’ya gecenin anısına plaket takdim etti.

KEKİLLİ COŞTURDU

Türkiye’nin rock sanatçısı Murat Kekilli dün akşam final gecesinde konser verdi. Sevilen şarkılarını hayranları için seslendiren Kekilli, Kıbrıs’a gelmekten ve Güzelyurt Portakal Festivali’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Halkla bol bol sohbet eden ve anılarını paylaşan sanatçı hayranlarının istek parçalarını söylemeye özen gösterdi.

“Bu Akşam Ölürüm” parçasıyla halkın gönlünde bir kez daha taht kuran Murat Kekilli, “Ver Bana Düşlerimi”, “Karagözlüm”, “Eşşek Gözlüm”, “Turnam”, “Seni Çılgın” ve Barış Manço ve Erkin Koray’ın sevilen birer parçasını seslendirdi.

Özçınar, konser sonrası sanatçıya plaket takdim etti.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Gecede, 38. Güzelyurt Portakal Festivali’nin gerçekleşmesine katkı koyan, sponsor olan şirketlere ve basın kuruluşlarına da teşekkür plaketi takdim edildi.

LASTİK ADAM GÖSTERİ YAPTI

Dünya rekortmeni İlker Çevik de bir gösteri sundu. Lastik adam olarak adlandırılan İlker Çevik, tenis raketinin ve küçük demir halkaların içerisinden geçtiği şovuyla alkış aldı.

YUMURCAK MASKOT HALKA TANITILDI

Güzelyurt Portakal Festivali’nin simgesi olan portakal maskotlarının yavruları “Yumurcak” dün akşam halka tanıtıldı.

Çocuk Şenliğinde çocukların yumurcak adını verdikleri minik maskot ilgi gördü. Gece boyunca portakal maskotlar ve anahtarlıkları programı izlemeye gelen herkese dağıtıldı.

KİTE VE WİND SÖRF ÖDÜLLERİ VERİLDİ

38. Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleşen “Rüzgar ve Uçurtma Sörf Yarışları”nın ödülleri de final gecesinde sahiplerine verildi.

UÇAN AKROBATLAR

“Yetenek Sizsiniz Yarışması’nda” ünlenen “Uçan Akrobatlar Anıl ve Ayhan” gösterileriyle geceye renk kattılar. Uçan akrobatlar şovlarını vinç yardımıyla yaptı.

PİYANGO BİLETLERİ DAĞITILDI

17 gün boyunca Festival Parkına gelen herkese ücretsiz verilen piyango biletleri dün akşam da halka dağıtıldı.

Ford Fiesta ve ATV piyangosunun çekilişi Genç Tv Stüdyoları’nda canlı olarak yapıldı. Sahnede ekranlara yansıtılan çekiliş sonuçlarına göre 129731 numaralı bilete araba, 070924 numaralı bilete de ATV çıktı. Kazanan biletlerin 3 ay içerisinde Güzelyurt Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.

FİNALİ KEKİLLİ YAPTI

“Bu akşam Ölürüm” adlı parçasını istek üzerine yeniden söyleyen Kekilli, tüm protokolü sahneye davet ederek 38. Güzelyurt Portakal Festivali’nin finalini yaptı.

(tak)

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur