1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 33 bin akıllı sayaç
33 bin akıllı sayaç

33 bin akıllı sayaç

Kıb-Tek’in ‘sim kart’ ihalesi sonuçlandı

A+A-

Kıb-Tek tarafından uzaktan erişimli akıllı sayaçlar için çıkılan ‘sim kart’ ihalesi sonuçlandı.  Elektrik Kurumu’nun 33 bin adet uzaktan erişimli akıllı sayaçlarda kullanılması için çıktığı ‘sim kart’ ihalesini ’30 kuruş’ teklifiyle Kuzey Kıbrıs Turkcell (KKTCELL) firması kazandı.

Didem MENTEŞ

Elektrik Kurumu’nun 33 bin adet uzaktan erişimli akıllı sayaçlarda kullanılması için çıktığı ‘sim kart’ ihalesini Kuzey Kıbrıs Turkcell (KKTCELL) firması kazandı. Kayıp ve kaçak elektriğin önüne geçilmesi için temin edilen akıllı sayaçlar için kullanılacak olan ‘sim kart’ ihalesi geçtiğimiz hafta yapıldı. İhale sürecinde verilen teklifler önceki gün açılarak, Satın Alma İhale Komisyonu’nda görüşülerek karara bağlandı. İki GSM operatörünün katıldığı ihalede ’30 kuruş’ teklif veren KKTCELL, ihaleyi kazandı.

YENİDÜZEN’e konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, akıllı sayaçlar sayesinde tüm işlemlerin bilgisayar üzerinden kontrol edilebileceğini, bağlantı ve kesim işlemlerinin bu yolla yapılacağını söyledi.

Bu arada Kıb-Tek’in  Temmuz ayında çıkılan 30 bini tek fazlık, 3 bini de üç fazlık elektriğe uygun toplam 33 bin adet akıllı sayaç için çıktığı ihale sonucu Kıymet Trading en az teklifle ihaleyi almıştı.

Sim kartlar temin edilen bu 33 bin adet akıllı sayaç için kullanılacak.

Akim: “En az teklifle KKTCELL ihaleyi aldı”

YENİDÜZEN’e konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, akıllı sayaçlarda kullanılmak üzere geçen hafta ihaleye çıkıldığını belirterek, KKTCELL ve Telsim’in ihaleye katılarak teklif verildiğini söyledi.  İhale tekliflerinin önceki gün değerlendirilerek, sim kartlar için 30 kuruşa teklif veren KKTCELL’in ihaleyi kazandığını açıkladı.  Akim, Telsim’in ise 35 kuruş teklif verdiğini belirtti. Geçen yıl 1.15’e ardından da 1 TL’ye teklif fiyatı verildiğini belirten Akim, bu yıl fiyatı 30 kuruşa indiğini söyledi.

İsmet Akim, akıllı sayaçlar sayesinde tüm işlemlerin bilgisayar üzerinden kontrol edilebileceğini, bağlantı ve kesim işlemlerinin bu yolla yapılacağını söyledi. Fiyat değerlendirmelerinin dahi akıllı sayaçlarla yapılabileceğini belirten Akim, hiç kimsinin sayaçlarla oynama lüksü olmayacağını da söyledi.

33 bin akıllı sayaç

Hatırlanacağı üzere Kıb-Tek’in 140 bin 300 adet akıllı sayaç ihalesinin iptal edilmesi ardından, Temmuz ayında çıkılan yeni ihalede 30 bini tek fazlık, 3 bini de üç fazlık elektriğe uygun toplam 33 bin adet akıllı sayaç için teklif kabul edilmişti. İhaleye katılan firmaların teklifleri, teknik ve yeterlilik değerlendirmenin ardından elektronik ve iletişim testinden geçmesi sonucu Kıymet Trading firması ihaleyi almaya hak kazanmıştı.

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur