1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 324 gr 805 mg uyuşturucuya 3 yıl hapis
324 gr 805 mg uyuşturucuya 3 yıl hapis

324 gr 805 mg uyuşturucuya 3 yıl hapis

Hasan Sarı, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da saklı olduğu yerden toplam 109 paket olmak üzere 324 gr 805 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeleri alarak tasarruf eden sanık Hasan Sarı, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Sarı 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.


Suçüstü yakalanmıştı…
27 Ekim 2014 tarihinde Malik Toran isimli kişi sanık Hasan Sarı’yı arayarak, daha önce anlaştıkları yer olan 2,5 mil mandıralar bölgesine 109 paket uyuşturucu saklandığını söyleyerek konu paketlerin alıp kendisine getirmesini istemişti. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ise konu yerde uyuşturucu madde olduğu ihbarını almış ve konu bölgeye giderek pusu görevine başlamıştı. Sanık Sarı ise 2,5 mil mandıralar bölgesinde abisine ait mandıranın karşısına uyuşturucu maddelerin saklı olduğu yere  giderek 109 paket olmak üzere toplam 324 gr 805 mg ağırlığındaki uyuşturucuları aldığı esnada suçüstü yakalanmıştı.

Mesutoğlu: “Sentetik Cannabionoid en yaygın uyuşturucu türlerindendir…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Hasan Sarı’yı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu suçların çok ciddi ve ağır suçlar olduğuna değinen Mesutoğlu, Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin ülkemizde en yaygın uyuşturucu türleri arasında yer aldığını belirtti. Uyuşturucu suçlarının toplum için son derece ciddi ve rahatsız edici  suçlar olduğunu anımsatan Mesutoğlu, toplumun sağlığını olumsuz etkileyen bu tür suçlara kamu menfaati göz önünde bulundurularak ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Mesutoğlu sanığa ise kamu menfaati gereği hapis cezasının verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek sanığı 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur