1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 30. yılını kutladılar
30. yılını kutladılar

30. yılını kutladılar

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 30 yaşında

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun 30. yılsonu gösterileri önceki akşam Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 1 büyük, 1 yetişkin, 4 minik ve 4 orta gruptan, toplam 350 dansçısıyla sahneye çıkan halkdansları topluluğu yıl boyunca yaptığı çalışmalarını halka sundu. Köklü bir geleneğe sahip Gazimağusa Belediyesi Halkdansları Topluluğu’nun gösterilerini izlemek için devasa salonu tıka basa dolduran izleyiciler yetişkin grubun muhteşem gösterisiyle başlayan gecede bir birinden güzel gösteriler izledi.  Dansçılara ve 18 ekip yönetmenine başarı belgesinin verildiği etkinliğin sonunda Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile birlikte sahneye çıkan tüm dansçılar 30. yıl pastasını kesti.
Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, halk danslarının ulaştığı kalite ve düzeyin önemine dikkat çekerek, 400 öğrencisi, eğitmenleri ile büyük bir okul olan halkdanslarının yıl sonu gösterisinin büyük bir  zevkle izleneceğini söyledi. “Bizlere güvenerek çocuklarını bir yıl boyunca soğukta sıcakta ve yağmurda halkdanslarına gönderdiğiniz için velilerimize çok teşekkür ediyorum” diyen Kayalp, “bu güven, bu iş birliği karşılıklı devam ettiği sürece Gazimağusa Belediyesi  kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımaya, halk dansları topluluğumuzu geliştirmeye ve güçlendirmeye  devam edecek.” diye konuştu.

Önümüzdeki yılların halkdanslarının uluslararası başarılara layık görüleceği yıllar olacağını söyleyen Kayalp, “hep beraber duygulanacağız onurlanacağız ve gençlermizi kucaklayacağız.” dedi. YD

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur