1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 yıl hapis yatacak
3 yıl hapis yatacak

3 yıl hapis yatacak

Girne ve Lefkoşa’da Aralık 2016 ile Ocak 2017 tarihleri arasında üç ev ve bir araç içerisinde nakit paralar, dijital eşyalar, cep telefonu ve ziynet eşyaları sirkat eden sanık Tevfit Özden, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne ve Lefkoşa’da Aralık 2016 ile Ocak 2017 tarihleri arasında üç ev ve bir araç içerisinde nakit paralar, dijital eşyalar, cep telefonu ve ziynet eşyaları sirkat eden sanık Tevfit Özden, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kuzey Kıbrıs’a arkadaşının kendisine iş bulacağı bahanesiyle gelen ancak adaya geldiğinde arkadaşını bulamadığını ve parası olmadığı için hırsızlık yapmak zorunda kaldığını iddia eden sanık Tevfit Özden, aleyhine getirine ‘Geceleyin ev açma’, ‘İkametgahtan sirkat’ ve ‘sirkat’ davalarından suçlu bulunarak, mahkum edildi.

Suçlu bulundu

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, yargıç Murat Soytaç ve yargıç Seran Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve sanık mahkemede hazır bulundu. Davayla ilgili kararı Mahkeme Heyeti adına Yargıç Murat Soytaç okudu. Soytaç, sanığı kendi ikrarı ve iddia makamının ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Hırsızlık olayları

Soytaç,21 Aralık 2016’da Karakum’da bir market önünde park halindeki M.Z isimli kadına ait araç içerisinden 250 TL değerinde çanta, çantanın içerisinde 150 TL nakit para, para cüzdanı ve ziynet eşyalarını sirkat ettiğini belirtti. Sanığın, 29 Aralık 2016’da ise Lefkoşa’da isminin baş harfleri T.Ö olan şahısın evinden 3 bin TL değerinde laptop1700 TL değerinde fotoğraf makinesi çaldığını aktaran Yargıç Murat Soytaç, aynı tarihte ise isminin baş harfleri E.A olan şahsa ait eve giren sanığın, 400 TL ile 350 TL değerinde iki laptopu sirkat ettiğini söyledi. ayrıca sanığın 25 Ocak 2017’de de Girne’de E.O’nun evine giren sanığın, 300 TL değerinde cep telefonu çaldığını aktardı.

İtiraf etti

Yargıç, sanığın işlediği suçları itiraf ettiğini, tüm davaların birleştirilerek dikkat alındığını belirterek, sanığın polise ifadesinde; Kuzey Kıbrıs’a arkadaşının kendisine iş bulacağı bahanesiyle geldiğini ancak adaya geldiğinde arkadaşını bulamadığını ve parası olmadığı için hırsızlık yapmak zorunda kaldığını ve sanığın arkadaşını bulmayınca ülkesine geri dönmeyerek bu suçları işlediğini dikkate aldıklarını aktardı.

3 yıl hapis cezası

Yargıç, . 29 Aralık 2016’da ve 25 Ocak 2017’de  meydana gelen sirkat olaylarında çalınan tüm eşyaların, 21 Aralık 2016’daki eşyaların ise bir kısmının yasal sahiplerine verildiğini söyledi. 

Bu tür suçların ülkede yaygınlaştığını ve toplumu huzursuz ettiğini belirten Yargıç, bu tür suçlara verilen cezaların yetersiz kaldığını kaydetti. Bu tür suçların ağır ve ciddi suçlar olup, sanığın bu meselede aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2258 defa okunmuştur
Etiketler : , ,