1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 yıl hapis yatacak...
3 yıl hapis yatacak...

3 yıl hapis yatacak...

Hırsızlık ve uyuşturucu suçundan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Uğur Çayır hapis cezasına mahkum edildi...

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2014 yılı içerisinde 6 gr 58 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak tasarruf eden ve Osman İlişen ve Fehmi İlişen ile Halil Öztaylan’a ait eve girerek hırsızlık yapan sanık Uğur Çayır, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Geceleyin ev açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Çayır, 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

6 gr 58 mg uyuşturucu almıştı...
Sanık Uğur Çayır, 26 Şubat 2014 tarihinde Ömer Ali Karakaya ile Mağusa’ya gelerek uyuşturucu madde almak için anlaşmıştı. Ömer Ali Karakaya kuzeni olan Murat Özer’i arayarak uyuşturucu almak istediğini söylemiş ve Karakaya, sanık Çayır ile birlikte Girne’den Mağusa’ya gelerek DAÜ’de kendilerini bekleyen Murat Özer ile buluşmuşlardı. Sanık Çayır ile suç ortağı Karakaya, Murat Özer’den 6 paket halinde 6 gr 58 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almıştı. Akabinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Ömer Ali Karakaya’nın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu ve Girne ile Tuzla’da konu maddeleri sattığını öğrenmesi üzerine Ömer Ali Karakaya’yı tespit ederek tutuklamıştı. Ömer Ali Karakaya’dan yapılan soruşturmada sanık Uğur Çayır’ın da mesele ile bağlantısı olduğu öğrenilmiş ve tespit edilerek tutuklanan sanık Çayır’ın tasarrufunda bir miktar uyuşturucu madde bulunmuştu.

Mesutoğlu: “Pişman olacağı yerde suç işlemeye devam etti...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Uğur Çayır’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Uyşturucu madde ile ilgili suçların en yaygın suç türlerinden olduğunu belirten Mesutoğlu, azami hapislik cezalarından da görülebileceği gibi çok ciddi ve ağır suçlardan olduğunu anımsattı. Sanık Uğur Çayır’ın toplam 13 adet davası bulunduğunu dile getiren Mesutoğlu, bu davaların genellikle “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlarından oluştuğunu belirtti. Mesutoğlu, sanık Çayır’ın uyuşturucu alıp tasarruf etmekten dolayı teminata bağlandığını ve kısa bir süre sonra suç ortakları ile birlikte sirkat suçunu işlediğini anımsatarak, sanığın pişman olacağı yerde suç işlemeye devam ettiğini açıkladı. Sanık Çayır’a kamu menfaati gözönünde tutularak verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğunu belirterek sanığı 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 3868 defa okunmuştur