1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 yıl hapis cezası
3 yıl hapis cezası

3 yıl hapis cezası

Lefkoşa’da 3 Ekim 2016’da 796 miligram hintkeneviri, 17 adet tam, 4 adet bütün MDMA ve 136 adet Extacy türü hapları ithal ve tasarruf etmekten yargılanan Mustafa Kuni ile ilgili karar açıklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 3 Ekim 2016’da 796 miligram hintkeneviri, 17 adet tam, 4 adet bütün MDMA ve 136 adet Extacy türü hapları ithal ve tasarruf etmekten yargılanan Mustafa Kuni 3 yıl hapis cezası aldı.

Benzeri sabıkaları bulunan Kuni ile ilgili olarak dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar okundu.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, üye yargıç Gökhan Asafoğulları ve üye yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık şahsen mahkemede hazır bulundu. Heyet adına dava kararını Meltem Dündar okudu.

 

“Toplumda rahatsızlık veren suçlardır”

Dündar, uyuşturucu tasarruf suçunun 15, uyuşturucu ithalinin ise 18 yıla kadar hapislik cezası içerdiğini vurgulayarak, bu suçların topluma rahatsızlık veren suç türlerinden olduğunu söyledi. Bu tür suçlarda kamu menfaatinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Dündar,bu tür suçlara ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Sanığın tasarrufundaki MDMA türü hapların insan sağlığını tehdit eden türlerden olup, elden çıkarılmasının çok kolay olduğuna işaret eden Dündar, bu tür suçları işleyenlere daha etkin cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

“Hoşgörüyle bakılmaz”

Sanığın tasarrufundaki hapların çok fazla ve çok kişiyi zehirleyecek içerikte olduğuna dikkat çeken Dündar, sanığım bu hapları kendi kullanımı için değil, ticari amaçlı bulundurduğuna ve buna hoşgörüyle bakılamayacağına vurgu yaptı.

Sanığın daha öncede benzer sabıkaları olduğunu vurgulayan Dündar, sanığın aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek sanık Mustafa Kuni’nin 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2534 defa okunmuştur
Etiketler :