1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 tutuklu 1 kişi daha aranıyor!
3 tutuklu 1 kişi daha aranıyor!

3 tutuklu 1 kişi daha aranıyor!

Haspolat’ta geçtiğimiz günlerde tespit edilen  50 gram uyuşturucuyla ilgili olarak tutukluluk sayısı 3’e yükseldi

A+A-

Lefkoşa- Haspolat’ta 23 Kasım’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından bir eve yapılan operasyonda ele geçirilen 50 gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle ilgili olarak tutuklanan A.O.A.A. ve A.A.’nın ardından söz konusu maddeyi temin ettiği iddia edilen A.A.M.B de tutuklandı. Mahkemeye çıkarılarak aleyhine 1 gün ek tutukluluk alındı

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Haspolat’ta 23 Kasım’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından bir eve yapılan operasyonda ele geçirilen 50 gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyle ilgili olarak tutukluluk sayısı 3’e çıktı. Meseleyle ilgili daha önce tutuklanan A.O.A.A. ve A.A.’ya söz konusu uyuşturucuyu temin ettiği iddiasıyla zanlı A.A.M.B. tutuklandı. Zanlı A.A.M.B, ‘uyuşturucu alma, verme ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, aleyhine 1 gün ek tutukluluk alındı.

50 gram uyuşturucu

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç Vedia Barkut Barkın’ın huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Behrat Mavioğlu ve zanlı A.A.M.B. şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Mavioğlu, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ozan Önder’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Önder, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı.

Önder, zanlının 23 Kasım’da meydana gelen ‘uyuşturucu alma, verme ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

“Uyuşturucu 1000 TL’ye satıldı”

Ozan Önder, Haspolat’ta A.O.A.A.’nın kalmakta olduğu ikametgahta 50 gram ağırlığında ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Önder, konu maddeyle ilgili yapılan soruşturmada söz konusu maddenin aynı gün A.A.’dan 1000 TL karşılığında alındığının tespit edildiğini, A.A.’dan yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucuyu zanlı  A.A.M.B.’den ve aranan bir şahıstan satın aldığını söylediğini aktardı.

1 gün ek tutukluluk

Meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan bir şahıs olduğunu ve alınması gereken ifadeler olduğu gerekçesiyle zanlı A.A.M.B.’nin 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Vedia Barkın, huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı .A.M.B.’nin  1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1839 defa okunmuştur
Etiketler : ,