1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 3 SANIK HAPSE MAHKUM OLDU
3 SANIK HAPSE MAHKUM OLDU

3 SANIK HAPSE MAHKUM OLDU

Mahkeme, sanık Fahri Karagözlü'nün 5 yıl, sanık Rasiha Serdaroğlu'nun 4 yıl ve sanık Ayşegül İşbilen'in de 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı

A+A-

Didem Menteş

Girne'de meydana gelen 'hamileliği yasa dışı şekilde sonlandırma' davası sonuçlandı.

Bu sabah aleyhlerine getirilen tüm davalardan beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Ö. Tunçbilek ve Taner Okburan’ın ardından geriye kalan 3 sanık ile ilgili karar da açıklandı.

Fahri Karagözlü,  Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen 'adam öldürme' ve "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek' davalarından beraat ederken, 'çocuk düşürmeye teşebbüs', 'hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak', 'çocuğun doğumunu gizlemek' davalarından suçlu bulundu.

Mahkeme, sanık Fahri Karagözlü'nün 5 yıl, sanık Rasiha Serdaroğlu'nun 4 yıl ve sanık Ayşegül İşbilen'in de 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

rasi.jpg

aysegul.jpg

fahri-1.jpg

Mahkeme 34 haftalık bebeğin göbeğine veya göbek bağına propofol içeren iğne yapılmadığına dikkat çekerek, bebeğin 'canlı' doğmadığına bulgu yaptı. Bu nedenle birinci dava olan 'adam öldürme' davasının ispatlanamadığını açıkladı. Ancak Mahkeme, 5 numaralı (5 aylık) fetüsün annesi N.D. ile 2 numaralı (17-18 haftalık) fetüsün annesi Meliz Akçal'ın tespit edildiklerine ve hamileliklerinin yasa dışı sonlandırıldığına vurgu yaparak, sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen'in bu ameliyatlara girerek bu suçu bilerek işlediklerine kanaat getirdi.

SAVCI İSTİNAFA GİDİYOR

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener açıkladı: 14 gün içerisinde kararlarla ilgili istinafa gidilecek

 

Bu haber toplam 9166 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
3 SANIK HAPSE MAHKUM EDİLDİ

3 SANIK HAPSE MAHKUM EDİLDİ

HAMİLELİĞİ YASA DIŞI ŞEKİLDE SONLANDIRMA DAVASI SONUÇLANDI

İlgili Haberler